Yeni Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum kimdir, kaç yaşında, nereli, daha önceki yaptığı görevler neler?

Yeni Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum kimdir, kaç yaşında, nereli, daha önceki yaptığı görevler neler?

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yerine kendisinden önceki Çevre Bakanı ve son olarak AK Parti'nin İBB Başkanı adayı olan Murat Kurum getirildi. Özhaseki, Cumhurbaşkanı kararıyla görevden alındı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Yeni Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum atandı. Peki Yeni Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum kimdir, kaç yaşında, nereli, daha önce yaptığı görevler neler?

Murat Kurum, Eski Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yerine atandı. Google aramalarında biyografisi ve daha önceki görevleri merak edilmektedir. Söz konusu internet aramalarında araştırılan "Yeni Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum kimdir, kaç yaşında, nereli, daha önceki yaptığı görevler neler?" sorusunun yanıtı haberimizde.

Murat Kurum, eski Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yerine atandı. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak seçimlere katılan ve rakibi İmamoğlu'na karşı seçimi kaybeden Kurum, şimdi daha önce yaptığı göreve yeniden atandı.

aieaieg.webp

MURAT KURUM KİMDİR?

İlk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamlayan Kurum, Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde kentsel dönüşüm alanında 2017 yılında tamamladı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nda çalışan babasının Mardin’e tayini çıkmasıyla 2 ve 3. sınıfa Mardin Atatürk İlkokulu’nda devam etti. İlköğrenimini Ankara Seyranbağları İlkokulu’nda, ortaokul ve lise öğrenimini Kocatepe Mimar Kemal Lisesi’nde tamamladı. Üniversite sınavında gıda mühendisliğini kazanmasına rağmen inşaat mühendisliği okumak için tekrar sınava girdi. 1999 yılında Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu, yüksek lisansını kentsel dönüşüm alanında yaptı.

egaie.webp

1999-2005 yılları arasında Türkiye’nin farklı bölgelerinde şantiyelerde çalıştı; 2005 yılında TOKİ’de Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzman olarak çalıştı. 2006-2008 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürü,[2] 2009-2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürü görevlerinde bulundu.

2018’de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesine Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinden ayrılmasından sonra 2023 Türkiye genel seçimlerinde AKP'den İstanbul Milletvekili olarak seçilmiş ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı oldu. 2024 Türkiye yerel seçimlerinde AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayı oldu. Seçimi mevcut başkan Ekrem İmamoğlu kazandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN