Ünlü türkücü ve senarist Mahsun Kırmızıgül, yangın faciasıyla ilgili sert eleştirilerde bulundu. Felaketin sorumlularına "Bu ülkede kimse istifa etmiyor" diyerek seslendi...
Türk halk müziğinin sevilen isimlerinden biri olan Mahsun Kırmızıgül, Bolu Kartalkaya’da Grand Kartal Otel’de meydana gelen ve 76 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasına yönelik sert açıklamalarda bulundu. Kırmızıgül, yaşanan trajedi sonrası yetkililere ve sorumlulara yönelik ağır eleştirilerde bulundu.
İNSAN HAYATI DEĞERSİZLEŞİYOR
Yangın faciasında kızıyla birlikte yangının çıktığı otelin yanında konaklayan Mahsun Kırmızıgül, Türkiye’de insan hayatına yeterince önem verilmediğini vurguladı. Kırmızıgül, doğal afetler ve felaketlerde sorumluluk alan kişilerin olmadığını belirterek şunları söyledi:
İnsan hayatının ne kadar değersiz hale geldiğini her felakette bir kez daha görüyoruz. Deprem, sel, yangın… Her biri sadece doğanın değil, insan eliyle yaratılmış bir çürümüşlüğün yansıması. Felaketler, yıkımlar, can kayıpları, ardından gelen sessizlik… Hep aynı senaryo. Ve bir gerçek hiç değişmiyor: hiçbir sorumlu hesap vermiyor, hiçbir sorumlu onurlu bir şekilde istifa etmiyor.
İnsan hayatının ne kadar değersiz hale geldiğini her felakette bir kez daha görüyoruz. Deprem, sel, yangın… Her biri sadece doğanın değil, insan eliyle yaratılmış bir çürümüşlüğün yansıması. Felaketler, yıkımlar, can kayıpları, ardından gelen sessizlik… Hep aynı senaryo. Ve bir…
— Mahsun Kırmızıgül (@Mhsnkrmzgl) January 22, 2025
76 CAN, TEK BİR OTELDE YANDI
Kırmızıgül, yangının ardından ortaya çıkan tabloyu Los Angeles’ta yaşanan bir yangınla kıyaslayarak sözlerini şöyle sürdürdü:
Los Angeles’ta çıkan yangında 12 binden fazla bina kül oldu, ancak sadece 25 kişi hayatını kaybetti. Peki bizde? Sadece bir bina, bir otel yandı ve 76 kişi öldü. Bu acı tabloyu görmezden gelerek nasıl devam edebiliriz? Sorumluları cezalandırmayan sizler! Bu ayıp ve utançla nasıl yaşayacaksınız?
"KENDİ ÜLKESİNDEKİ ÇÜRÜMÜŞLÜĞÜ GÖRMEZDEN GELİP..."
Medya kuruluşlarının, bu tür felaketler sonrasında gerçek sorunları göz ardı ettiğini ifade eden Kırmızıgül, televizyonların yurtdışındaki olayları örnek göstererek durumu normalleştirme çabasına girdiğini savundu.
Üstelik televizyonlarımız günlerce Los Angeles yangınını verip, “Bakın, orada da yangın oluyor, Amerikan devleti hiçbir şey yapmıyor” demeye çalıştı. Kendi ülkesindeki çürümüşlüğü görmezden gelip başkalarının eksiklerini göstererek kendini büyük bir ülke gibi göstermeye çalışmak, ne yazık ki bir ülkeyi gerçekten büyük yapmıyor.
"NE BÜYÜK BİR VİCDAN, NE DERİN BİR DERS…"
Kırmızıgül, Osmangazi Köprüsü’nde yaşanan bir olayı örnek vererek, sorumluluk almanın önemine dikkat çekti. Japon mühendis Kishi Ryoichi’nin, köprüde yaşanan bir kazadan kendini sorumlu tutarak intihar ettiğini hatırlatan sanatçı, şu sözlerle konuşmasını tamamladı:
Osmangazi Köprüsü’nde çalışan Japon mühendis Kishi Ryoichi, köprü inşaatında halatın kopmasından kendini sorumlu tutarak, bileklerini ve boğazını keserek intihar etmişti. Ne çalmıştı, ne rüşvet yemişti, ne de birilerinin ölümünden sorumluydu. Sadece yaptığı bir hata yüzünden, kendi hayatına son vermişti. Ne büyük bir vicdan, ne derin bir ders… Ahhh, ah!