EURO 2024: Portekiz, Slovenya'yı saf dışı bıraktı

EURO 2024: Portekiz, Slovenya'yı saf dışı bıraktı

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) heyecanı devam ediyor. Son 16 turu eşleşmesinde Portekiz ile Slovenya karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatma devreleri golsüz eşitlikle sona eren maçta Portekiz, rakibini seri penaltı vuruşlarının ardından mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) heyecanı devam ediyor. Son 16 turu eşleşmesinde Portekiz ile Slovenya kozlarını paylaştı.

Resim

Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Portekiz, Slovenya kalesinde pozisyonlar bulsa da rakip fileleri sarsmayı başaramadı.

İkinci yarıda da tempo düşük kaldı. Her iki takım da istediği pozisyonları bulmakta zorlandı. Karşılaşmanın normal süresinde gol sesi çıkmadı ve maç uzatmalara gitti.

Uzatmanın ilk devresinde de tempo düşüktü. 103. dakikada ise sahneye Jota çıktı. Kendi yarattığı pozisyonda Slovenya savunmasının müdahalesiyle yerde kalan Jota takımına penaltı kazandırdı. Beyaz noktanın başına geçen Cristiano Ronaldo, meşin yuvarlağı filelere yollayamadı. Kaleci Oblak, yıldız futbolcunun penaltısında nefis bir kurtarışa imza attı.

Resim

Uzatma devrelerinde de gol sesi çıkmayınca seri penaltı vuruşlarına gidildi. Kaleci Diogo Costa'nın 3 kurtarışıyla yıldızlaştığı penaltı vuruşlarında Portekiz, Slovenya'yı turnuvanın dışına iterek çeyrek finale yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN