İlber Ortaylı Türkiye’nin İtalya'sını açıkladı! İstanbul’a 4 saat uzakta: Ne Bodrum ne de Antalya

İlber Ortaylı Türkiye’nin İtalya'sını açıkladı! İstanbul’a 4 saat uzakta: Ne Bodrum ne de Antalya

Dünyaca ünlü tarihçi İlber Ortaylı, Türkiye'nin İtalya'sını anlattı. İstanbul'a sadece 4 saat uzaklıkta olan o bölge Bodrum ya da Antalya değil. Çok fazla kişi tarafından bilinmeyen bölgeye övgüler yağdırdı. İşte o bölge...

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, Türkiye'nin İtalya'sını paylaştı. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla beraber, o bölgeye övgüler yağdırdı. Tarih bilgisi kadar kültür bilgisine de sahip olan Ortaylı bakın hangi bölgeden bahsediyor...

NE ANTALYA NE BODRUM

Dünyaca ünlü tarihçi İlber Ortaylı, sosyal medya paylaşımında Safranbolu'dan bahsetti. Bölgede 1964 yaz aylarında Turizm Dairesi Başkanı Mukadder Sezgin'in düzenlediği gruptan anılarını paylaştı. Envanteri ziyaret eden İlber Ortaylı, Zonguldak'ta yapıldığını belirtti. İlin en dikkat çeken kazasının olduğu yeri söyledi.

4-5 gün boyunca kaldığını ifade eden Ortaylı, ilginç tiplerden birisinin Cinci Hanı'nın kiracısı olduğunu belirtti. Adının İbrahim Efendi olduğunu söyleyerek, tamirat görmemiş bir hanı kullandığını vurguladı. Ortaçağ şehirleriyle kıyaslayan tarihçi, hamamın da aynı olduğunu, Kaymakamlık, "Kale" olarak nitelendirilen tepedeki konağında olduğunu söyledi. Bölgenin yandığını ve yıkılığını söyleyerek, konakların hep ayakta olduğunun altını çizdi.

gdyrb1uxgaesp3l.jpg

TÜRKİYE'NİN İTALYASI

Safranbolu'yu işaret eden ünlü tarihçi, Türkiye'nin İtalya'sı olduğunu söyleyerek, "Sakinleri baba konaklarında ve evlerinde oturmayı bir asalet ve görkem sorunu olarak ele alırlar. O yüzden de bugünlere kadar ulaştılar. Harap olan sadece bu vadinin üstündeki “Bağlar” kesimidir. Maalesef büyüyen Karabük’ün konut ihtiyacını karşılamak uğrana ekserisi gitti. UNESCO 17 Ağustos 1994’te burayı dünya varlığına dahil etti. Bu hem olumlu hem de olumsuz sonuçlar doğuracak bir olay. Aç gözlü sermayeyi çeker. Mesken ve arsa pahalığına arttırır. Bunlar tedbir alınacak konulardır. Safranbolu mistik havasıyla güzel..." ifadelerini kullandı. Safranbolu, İstanbul'a sadece 4 saat uzaklıkta olduğu biliniyor.

gdyrlvkw0aagefg.jpg

gdyrj7vxsaapmy.jpg

gdyrhmexuaa0erq.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN