Biden, Zelenskiy ile Beyaz Saray’da görüştü: Ukrayna'ya 8 milyar dolarlık askeri yardım yapacak

Biden, Zelenskiy ile Beyaz Saray’da görüştü: Ukrayna'ya 8 milyar dolarlık askeri yardım yapacak

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'ya karşı savaşı kazanması için Ukrayna'ya yaklaşık 8 milyar dolarlık askeri yardım yapacağını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. İkilinin buluşmasında, Rusya ile devam eden çatışmalara karşı Ukrayna'ya yapılacak yaklaşık 8 milyar dolarlık askeri yardım açıklaması ön plana çıktı.

Biden, bu yardımla Ukrayna’nın savunma kapasitesinin artırılmasını ve ülkenin güvenliğinin güçlendirilmesini amaçladıklarını vurguladı. Zelenskiy, ABD'nin desteğinin önemine dikkat çekerek, bu yardımların savaşın seyrini değiştirebileceğini ifade etti.

BİDEN, GÜVENLİK YARDIMLARINI ARTIRACAK

Biden, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Zelenskiy'i Beyaz Saray'da tekrar ağırlamaktan gurur duyduğunu belirterek, “Yaklaşık 3 yıldır ABD, özgürlüklerini Rus saldırganlığına karşı savunan Ukrayna halkının yanında yer almak üzere tüm dünyayı bir araya getirdi ve Ukrayna'ya galip gelmesi için ihtiyaç duyduğu desteği sağlamak yönetimimin en önemli önceliği oldu” dedi.

Ukrayna'nın savaşın başından bu yana Rusya'nın ele geçirdiği toprakların yarısından fazlasını geri aldığını ifade eden Biden, “Ancak yapılması gereken daha çok iş var. İşte bu nedenle bugün Ukrayna'ya yönelik güvenlik yardımlarının arttırılacağını ve Ukrayna'nın bu savaşı kazanmasına yardımcı olacak bir dizi ilave tedbirin alınacağını duyuruyorum. Savunma Bakanlığı'na, görev süremin sonuna kadar Ukrayna için tahsis edilmiş olan kalan tüm güvenlik yardımı fonunu tahsis etmesi talimatını verdim” dedi.

Ukrayna'yı Rus saldırganlığına karşı savunmasında destekleyen 50'den fazla ülkenin çabalarını koordine etmek üzere önümüzdeki ay Almanya'da Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun liderler düzeyinde bir toplantısını düzenleyeceğini ifade eden Biden, "Bu eylemlerle verdiğim mesaj açıktır: ABD, Ukrayna'ya bu savaşı kazanması için ihtiyaç duyduğu desteği sağlayacaktır” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN