Eşini bıçaklayarak katletti! Savunması isyan ettirdi: Hatırlamıyorum...

Eşini bıçaklayarak katletti! Savunması isyan ettirdi: Hatırlamıyorum...

Caydırıcı cezaların yetersizliği sebebiyle neredeyse her gün bir kadın cinayeti haberi geliyor. İzmir'de eşi Zehra Barbak'ı (37) 'kıskançlık' nedeniyle bıçaklayarak öldüren Kayhan Barbak (39), duruşmada cinayeti hatırlamadığını iddia etti.

Kadına şiddet ve kadın cinayetleri engellenemiyor. Olay, 25 Aralık 2023'te İzmir'de meydana geldi. İddiaya göre bir arkadaşıyla alkol aldıktan sonra, evine giden Kayhan Barbak ile eşi Zehra Barbak arasında tartışma çıktı. Kayhan Barbak, mutfaktan aldığı bıçakla Zehra Bardak’ı 3 yerinden bıçakladı.

Genç kadın yardım istemek için dışarı çıkıp eşi tarafından bıçaklandığını söyledi. Hastaneye kaldırılan Zehra Bardak hayatını kaybetti. Kayhan Bardak ilk İfadesinde cinayeti, 'kıskançlık' yüzünden işlediğini söyleyerek tutuklandı.

9993784.jpg

NEDEN BIÇAKLADIĞINI HATIRLAMADIĞINI İDDİA ETTİ

Barbak, savcılıktaki ifadesinde ise eşini bıçakladığını hatırlamadığını söyledi. Barbak ayrıca ifadesinde, balkondan eşinin arkasından baktığını, dayısının evinin yakın oluşu nedeniyle oraya gittiğini düşündüğünü, tartışmalarına uyanan çocuğunu ise uyutmaya çalıştığını hatırladığını iddia etti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianameyle Kayhan Barbak hakkında 'Eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkan Barbak, savunmasında kayınvalidesinin eşi Rafet Özkan'ı suçlayıp aralarının onun yüzünden bozulduğunu öne sürdü. Bipolar bozukluk yaşadığını ve çeşitli ilaçlar kullandığını söyleyen sanık Kayhan Barbak, "Eşimin annesi Naime çocuğumuza bakıyordu. Rafet ile evlenmelerinden sonra aramız bozulmaya başladı.

'BIÇAKLAMA ANINI HATIRLAMIYORUM...'

Rafet, bizi ayırmaya çalıştı. Eşime mesaj attım 'Size da bakarım' diye. Sonraki süreçte ayrılmak istiyordum. Zehra ise ayrılmak istemiyordu. Bıçaklama anını ise hatırlamıyorum. İlaç kullanıyorum. Bipolar bozukluk teşhisim var" ifadelerini kullandı.

Anne Naime Özkan ise Barbak'ın yalan söylediğini belirterek "Bir dönem kaza geçirip yürüyemez hale gelince evimizde eşim Rafet ile Kayhan Barbak'a baktık. Şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.

Mütalaayı kabul etmeyen Bardak, tahliyesini istedi. Duruşma, tanıkların dinlenmesine karar verilerek ertelendi.

Öte yandan, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, kadın cinayetlerinin 8 aylık raporunu yayımladı. Verilere göre, 8 ayda 280 kadın erkekler tarafından öldürüldü. 50 kadının ölümü ise şüpheli ölüm olarak kaydedildi. Kadınların 153'ü ateşli silahla, 60'ı kesici aletle öldürüldü.

Vatandaşlar, kadın cinayetleri ve kadına şiddet olaylarının faillerine caydırıcı cezalar verilmesi için yetkililere seslenmeye devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN