Beslenme çantasına ekonomik tarif! Hem sağlıklı hem besleyici oluyor: İşte vitaminli poğaça tarifi

Beslenme çantasına ekonomik tarif! Hem sağlıklı hem besleyici oluyor: İşte vitaminli poğaça tarifi

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan poğaça, bu kez farklı bir tat profiliyle karşımıza çıkıyor. Son zamanlarda siyez unu, ekmeğe, keklere ve hatta poğaçalara bile dahil edilerek modern mutfaklarda yerini bulmuş durumda. İşte siyez ununun katkısıyla hazırlanan peynirli poğaça tarifi.

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan poğaça, sabah kahvaltılarının, çay saatlerinin ve misafir sofralarının baş tacı olmaya devam ediyor. Ancak son yıllarda, daha sağlıklı ve doğal beslenmeye yönelenler için klasik tarifler bir nebze değişim geçiriyor. Bu değişime ayak uyduranlardan biri de siyez unu ile hazırlanan tarifler. Anadolu’nun binlerce yıllık geçmişiyle sofralarımıza dönen siyez unu, şimdi peynirli poğaçaya da lezzet katıyor.

MALZEMELER

1 adet yumurta

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

4 yemek kaşığı yoğurt

3 su bardağı siyez Unu

1 adet kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı tepeleme tuz

1 su bardağı yağlı lor peyniri

1 bağ maydanoz

4 yemek kaşığı keten tohumu (isteğe göre)

basliksiz-4.jpg

YAPILIŞI

Hamuru yoğuracağımız yüzeye bir miktar un koyarak elimizle unun ortasını havuz gibi açıyoruz. Yumurtanın akını, zeytinyağını, eritilmiş tereyağını, yoğurdu bu havuzda güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra karbonatı, tuzu ve kabartma tozunu ilave ederek hamuru yoğuruyoruz. Hamurun kıvamına göre ara ara un ekleyerek ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Bu arada iç harcımızı da hazırlamaya başlayabiliriz. Bir bardak yağlı lor peynirimizi ince kıydığımız maydanozla karıştırarak ve isteğe göre 3 yemek kaşığı keten tohumu ilave ederek güzel bir iç harcı elde ediyoruz. Bu noktadan sonrası poğaçamıza şekil verme zamanı. Hamurumuzdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak avucumuzda yuvarlıyoruz. Bu yuvarlak parçalara bastırıp oluşan yatay yüzeyin ortasına iç harcımızdan koyarak bohça usulü kapatma yapıyoruz. Buradan sonrası zaten bildiğiniz klasik detaylar. Tepsiye tüm poğaçaları diziyorsunuz, üstlerine yumurta sarısı sürüp, isteğe göre keten tohumu serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına gönderiyorsunuz; hepsi bu. 30 dakika sonra poğaçalarınız pişmiş, sizi bekliyor olacak. Pofuduk bir yapısı olsun, çok kabarsın ve kurumasın istiyorsanız, pişimin son 15 dakikasında fırını 150 derece sıcaklık ayarına getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN