Trabzonspor'un Trabzonlu olmayan efsane başkanı! Şamil Ekinci kimdir, aslen nereli?

Trabzonspor'un Trabzonlu olmayan efsane başkanı! Şamil Ekinci kimdir, aslen nereli?

Trabzonspor'un efsane başkanı Şamil Ekinci, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Bordo-mavili ekibe unutulmaz zaferler yaştan efsane başkanın yaşam öyküsü merak konusu oldu.

5 yıl boyunca başkanlık görevini üstlendiği Trabzonspor'a unutulmaz zaferler yaşatarak 'efsane başkan' olarak anılan Şamil Ekinci, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Bordo-mavili ekip, Ekinci'nin vefatının ardından bir taziye mesajı yayımlarken Ekinci'nin yaşam öyküsü merak konusu oldu.

Trabzonspor'un resmi internet sitesi aracılığıyla yapılan açıklamada kulübü 4 kez Süper Lig şampiyonluğuna ulaştıran Şamil Ekinci'nin hayatını kaybettiği vurgulandı. Bu açıklama sonrasında Ekinci'nin hayat öyküsü sosyal medyada en çok merak edilenler arasında yer aldı.

ŞAMİL EKİNCİ KİMDİR?

Trabzonspor’un efsane başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci, Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden biri olarak biliniyor. 2 Haziran 1941’de Kırşehir’de doğan Ekinci, eğitim hayatını İstanbul’da tamamladıktan sonra ailesinin fabrika kurma kararıyla Trabzon’a yerleşti. Bu vesileyle Ekinci, Trabzon’da uzun yıllar iş hayatına atıldı ve çeşitli ticari işletmeler açarak Trabzon’un ticaret hayatına katkıda bulundu.

1970 yılında Trabzonspor yönetim kuruluna katılan Ekinci, Haziran 1975 kongresine kadar yönetim kurulu üyeliği, umumi kaptanlık ve ikinci başkanlık görevlerinde bulundu. 1975-1976 sezonunda Trabzonspor, Ekinci’nin başkanlığında Anadolu’dan çıkan ilk şampiyon takım olma unvanını elde ederek Türk futbol tarihine geçti. Başkanlığı süresince Trabzonspor, tam 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandı. Ekinci, toplamda 17 kupa kazandırarak Trabzonspor tarihine damga vurdu.

Başarılı spor yöneticiliğinin yanı sıra, 1983-1985 yılları arasında Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlığı yapan Ekinci, 1995’te Faruk Özak yönetiminde başkan yardımcılığı görevini de üstlendi.

Mustafa Şamil Ekinci, 87 yaşında hayatını kaybetti ve cenazesi 18 Eylül 2024 tarihinde İstanbul Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu’daki aile kabristanlığına defnedilecek. Trabzonspor camiasında derin bir iz bırakan Ekinci, vefatıyla birlikte Türk futboluna yaptığı katkılarla her zaman anılacak.

Mustafa Şamil Ekinci, Trabzonspor tarihine altın harflerle yazılan isimlerden biri olarak unutulmaz başarılarıyla hatırlanmaya devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN