Black Myth: Wukong çıkış yaptığı günden beri durdurulamıyor! Satış rakamları milyar dolarlara ulaştı: Turizmi bile canlandırdı

Black Myth: Wukong çıkış yaptığı günden beri durdurulamıyor! Satış rakamları milyar dolarlara ulaştı: Turizmi bile canlandırdı

Black Myth: Wukong, çıkış yaptığı günden itibaren oyun dünyasını sarstı! Satış rakamları milyar dolarlara ulaşırken Çin turizmini de kalkındırdı...

Çinli oyun geliştiriciler tarafından yaratılan ve dünya çapında büyük yankı uyandıran Black Myth: Wukong, oyun dünyasında devasa bir başarıya imza attı. Son raporlara göre, oyun şu ana kadar 18,9 milyon kopya satarak, yaklaşık 9,05 milyar dolar gelir elde etti. Bu olağanüstü satış başarısı, oyunun hem grafiksel üstünlüğü hem de hikayesi ile küresel bir fenomen haline geldiğini kanıtlıyor.

BLACK MYTH: WUKONG SATIŞ BAŞARISI

Black Myth: Wukong Benchmark Aracını Denemeyi Unutmayın - Turuncu Levye

Oyunun bu kadar ilgi çekmesindeki en büyük etkenlerden biri, Journey to the West (Batı’ya Yolculuk) adlı klasik Çin romanından ilham alınarak geliştirilmiş olması. Bu derin ve mistik hikaye, dünya çapında oyuncuların ilgisini çekerken, oyunun yüksek kaliteli görsel efektleri ve eşsiz atmosferi de oyuncu kitlesini büyülemeyi başardı. Steam platformundaki yüksek satış rakamları, oyunun global bir başarıya ulaştığını açıkça gösteriyor.

OYUNCULARIN OYUN TAMAMLAMA ORANI

RPG 'Black Myth: Wukong' gets released, companies in China suspend work for employees to game

Elde edilen verilere göre, Black Myth: Wukong’u satın alan oyuncuların %31,1'i oyunu tamamen bitirdi. Bu, oyunun sürükleyici hikayesi ve etkileyici oynanışının, oyuncuları sonuna kadar oyunda tuttuğunu ortaya koyuyor. Diğer taraftan, oyundaki tüm başarımları tamamlayan oyuncuların oranı ise yalnızca %6,0. Bu düşük oran, oyunun zorlu yapısını gözler önüne seriyor ve oyuncular için büyük bir meydan okuma sunduğunu kanıtlıyor.

ÇİN TURİZMİNE BÜYÜK KATKI

Black Myth: Wukong rekora koşuyor - Bilim Teknoloji Haberleri

Oyunun başarısı sadece satışlarla sınırlı kalmadı. Black Myth: Wukong’un yarattığı kültürel etki, Çin’in Shanxi bölgesine olan ilgiyi de büyük ölçüde artırdı. Oyunun geçtiği mekanlardan esinlenen turistler, Ağustos ayında bu bölgeye akın etti. Yapılan açıklamalara göre, Shanxi’yi ziyaret eden turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %166,96 oranında bir artış gösterdi. Bu da oyunun, turizme dolaylı olarak nasıl katkıda bulunduğunu gözler önüne seriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN