Kartal'da binanın çatısı çöktü! Apartman tahliye edildi

Uzmanların sıklıkla uyarıda bulunduğu "büyük İstanbul depremi" yaklaşırken megakentin tabut binaları durduk yere çökmeye devam ediyor. Son olarak Kartal'da 4 katlı binanın çatısı çöktü. Olayda şans eseri can kaybı veya yaralanma olmazken bina tedbir amacıyla boşaltıldı.

Uzmanların sıklıkla uyarıda bulunduğu büyük İstanbul depreminin ayak sesleri duyulurken megakent adet alarm veriyor. Birbiri ardında durduk yere yıkılan binalar, olası bir depremde yaşanacak facianın fragmanı gibi...

9736385.jpg

4 KATLI BİNANIN BALKONU ÇÖKTÜ

İstanbul'un Kartal ilçesine bağlı Orhantepe Mahallesi Banu Sokak'ta bulunan 4 katlı binanın çatı kısmının bir bölünü, saat 14.00 sıralarında büyük bir gürültüyle 4'üncü kattaki balkonun üzerine çöktü. Balkonun çökmesi sonucu moloz parçaları sokağa döküldü ve bina sakinleri büyük panik yaşadı. Olayda şans eseri can kaybı veya yaralanma olmadı.

9736386.jpg

BİNA BOŞALTILDI

Gürültüyü duyan çevre sakinlerinin ihbarı üzerine, olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ve belediye zabıta ekipleri, olay yerinde güvenlik önlemleri aldı. Tedbir amaçlı tamamen boşaltılan bina için yıkım kararı alındı.

haber-gorseli-2.jpg

'YÖNETİCİ BİNA YIKILACAĞI İÇİN YAZLIĞINDA OTURUYOR'

Mahalle sakini Kaan Duru, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu bina eski. Buranın yöneticisi de bina yıkılacağı için yazlığında oturuyor. Biz birkaç sefer söyledik, uyardık. Belediyeye haber verin dedik ama kimse dinlemedi. En sonunda da bu olay yaşandı. Gerisi de gelecektir diye düşünüyorum.

9736389.jpg

Ben 10 yıldır burada çalışıyorum. 10 yıldır bu bina böyle ama bina yaşı kaç onu bilmiyorum. Sahil kesiminin yüzde 80’i bu şekilde. Sadece bu bina değil askeriyenin arka tarafı da bu şekilde binalar vardı. Yarıklara kol giriyordu oralar yıkıldı yapılıyor şimdi darısı buna inşallah." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN