46 yaşında emeklilik sürprizi: Tarih belli oldu! Özgür Erdursun'dan kademeli emekliliğin detayları

46 yaşında emeklilik sürprizi: Tarih belli oldu! Özgür Erdursun'dan kademeli emekliliğin detayları

Sosyal güvenlik (SGK) uzmanı Özgür Erdursun, yeni düzenlemeler içeren kademeli emeklilik yasası hakkında detayları paylaşarak, yasanın uygulanmaya başlayacağı tarihi açıkladı. İşte detaylar...

1999 yılında gerçekleştirilen sosyal güvenlik düzenlemesi, emeklilik için yaş koşulunu getirerek birçok sigortalının emekliliğini ertelemesine neden oldu. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi yapıp gerekli prim gün sayısını dolduran fakat yaş haddi nedeniyle emekli olamayanlar, bu reformun olumsuz etkilediği kişiler arasında yer alıyor.

"KADEMELİ EMEKLİLİK, 2028'DE GÜNDEME GELECEK"

Sosyal güvenlik (SGK) uzmanı Özgür Erdursun, kademeli emeklilik yasasıyla ilgili son gelişmeleri sosyal medya hesabından paylaştı. Özgür Erdursun, "Kademeli emeklilik yasası çıkabilir, fakat şu anda hükümetin gündeminde bu konu yok. Ancak, 8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olanlar için bu konunun gündeme gelebileceğini düşünüyorum. Özellikle 2028 seçim döneminde bu konu daha fazla konuşulacak" diye konuştu.

"KADINLAR 58 DEĞİL 46 YAŞINDA EMEKLİ OLABİLİR"

Özgür Erdursun, yasaya dair detayları şöyle açıkladı:

"8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olan bir kadın, mevcut yaş şartlarından çok daha erken yaşlarda emekli olabilecek. Örneğin, kadınlar 58 yaşında değil de 46 yaşında, erkekler ise 60 yaşında değil de 48 yaşında emekli olabilir. Bu kademeli sistem, 46, 48, 50, 52, 54 ve 56 yaş olarak ilerleyecek bir model olarak düşünülebilir."

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN BEKLENTİLERİ

Yenicag'da yer alan habere göre, Özgür Erdursun'un değerlendirmesi, emeklilik yaşında sıkıntı yaşayan vatandaşlar için yeni bir umut oldu. Yeni düzenlenecek kademeli emeklilik kanunu, vatandaşların yıllardır süren beklentilerine bir son verme potansiyeline sahip ve ekonomik ile sosyal faydalar sunabilir.

Emeklilik sistemine getirilecek yeniliklerin, emeklilikte yaşa takılan vatandaşların yanı sıra, genel olarak ülke ekonomisine de katkıda bulunması öngörülüyor. Bu gelişmeler ışığında, emeklilikte yaşa takılan vatandaşların umutları yeşerirken, yasanın detayları ve resmi açıklamaları ilerleyen dönemde kamuoyuyla paylaşılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN