Yıllarca kapı çarpmasın diye kullandığı taş parçası bakın ne çıktı? Tam tamına 35 milyon lira değerinde

Yıllarca kapı çarpmasın diye kullandığı taş parçası bakın ne çıktı? Tam tamına 35 milyon lira değerinde

Yıllarca kapı çarpmasını engellemek için kullandığı taşın değerini öğrenince şaşkına döndü! Kapı çarpmasın diye kapının önüne koyuyordu. Dünyada bilinenlerin en büyüğüymüş. Tam tamına 35 milyon lira değerinde...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Nehir'de bulduğu 3,5 kilogramlık taşı evinde kapı tutacağı amaçlı kullanmaya başladı. Yıllarca kapısı çarpmasın diye kapısının önünde durdu. Yıllar sonra taşın değeri ortaya çıkınca herkes şaşkına döndü.

35 MİLYONLUK DEĞERİ DUDAK UÇUKLATTI

Romanya'da yaşlı bir kadın, yıllar boyunca evinin kapısının çarpmasını önlemek için kullandığı sıradan bir taşın aslında milyonlarca yıllık bir servet olduğunu fark etmedi. Ağırlığı 3,5 kilo olan bu taşın, dünyanın bilinen en büyük kehribar külçelerinden biri olduğu ve yaklaşık 1,1 milyon dolar (Yaklaşık 35 milyon lira) değerinde olduğu ortaya çıktı.

70 MİLYON YIL YAŞINDA NADİR BİR KEHRİBAR

Kadın, bu nadir kehribarı Colti kasabası yakınlarındaki bir nehirde bulmuş ve kapı durdurucu olarak kullanmıştı. Ölümünden sonra taş akrabalarına geçti. Kadının akrabalarından biri, taşın değerli olabileceğinden şüphelenerek Romanya devletiyle temasa geçti ve taşı sattı. Yapılan incelemeler sonucunda Polonya’daki Krakow Tarih Müzesi, taşın 38,5 ile 70 milyon yıl yaşında, son derece nadir bir kehribar külçesi olduğunu doğruladı.

resim-2024-09-07-111943280.png

Şu anda taşı sergileyen Buzau İl Müzesi'nin müdürü Daniel Costache, bu keşfin hem bilimsel hem de müze açısından büyük bir önem taşıdığını belirtti. Kehribar, fosilleşmiş ağaç reçinesi olup, tarih boyunca süs eşyası ve değerli bir doğal taş olarak görülmüştür. İçinde sıkışıp kalan böcekler ve diğer küçük canlılar ise ona paleontolojik değer katmaktadır.

Romanya'nın Buzau bölgesinde yaygın olan kehribar madenciliği, bu taşların kırmızıdan siyaha uzanan farklı renklerde olabileceğini gösteriyor. Colti kasabası sakinleri ya da bu bölgeye seyahat edenler, nehir kıyısında bu tür sürprizlere karşı gözlerini dört açmalı!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN