Annesinin tarifiyle yapıyor Ankara’da yok satıyor! 14 yılda oluşan imparatorluk: 4 kişiyle başladığı satışta 100 kişiye istihdam

Annesinin tarifiyle yapıyor Ankara’da yok satıyor! 14 yılda oluşan imparatorluk: 4 kişiyle başladığı satışta 100 kişiye istihdam

Ankara’da yaşayan girişimci kadın, eşinin işlerinin kötüye gitmesiyle radikal bir karar aldı ve kendi işletmesini kurdu. Annesinin yöresel tarifleriyle açtığı işletmede, kısa sürede büyük bir başarıya ulaşan girişimci kadın 14 yılda oluşan imparatorluk ile şimdi 100 kişiye istihdam sağlıyor…

Ankara'da sunduğu yöresel kahvaltılık lezzetlerle hem ailesine hem de birçok kadına iş imkanı sağlıyor. Eşinin iş zorlukları nedeniyle girdiği iş arayışı, onu 10 yıl içinde 100'ün üzerinde kişiye istihdam sağlayan başarılı bir girişimci yaptı. Altındağ Belediyesi'nin desteğiyle başladığı gözleme üretimi, Güler’in kariyerinde büyük bir dönüm noktası oldu.

EŞİNİN İŞ ZORLUKLARINDAN YÖRESEL LEZZETLERE GEÇİŞ

Funda Güler, eşinin 2009 yılında Siteler’deki mobilya işinin krizden olumsuz etkilenmesi üzerine bir çıkış yolu aradıklarını anlattı. Bu süreçte, annesinden öğrendiği kahvaltılık ürünler ile bir iş kurmaya karar verdi. Güler, “Kriz döneminde bir çıkış yolu aradık ve en iyi yaptığımız iş olan yöresel ürünleri üretmeye karar verdik” dedi. Altındağ Belediyesi'nin desteğiyle başladığı bu süreç, Güler'in başarılı bir iş kadını olmasına zemin hazırladı.

ankarada-annesinin-tarifleriyle-isletme-acan-funda-guler-1.jpg

YÖRESEL ÜRÜNLERLE BÜYÜK BAŞARI

Funda Güler’in iş yerlerinde, kahvaltılık ürünlerin büyük bir kısmı kendi imalatlarıyla hazırlanıyor. Sadece küçük bir kısmı yöresinden temin ediliyor. Güler, başlangıçta tanınmanın zaman aldığını ancak müşteri memnuniyeti ve ürün kalitesinin başarılı günler yaşattığını belirtiyor. İş yerleri ilk başta eşinin, kendisinin, kaynısının ve eltisinin çalıştığı dört kişilik bir ekipten oluşuyordu. Şu anda ise, iki şubede yaklaşık 100 kişi çalışıyor. İş yerlerinde özellikle kadınlara destek olmaya özen gösteren Güler, Anadolu misafirperverliğini esas alarak müşterilerini en iyi şekilde ağırladıklarını ifade ediyor.

ankarada-annesinin-tarifleriyle-isletme-acan-funda-guler-2.jpg

“BURADA AİLE GİBİ OLDUK”

Funda Güler’in iş yerlerinde çalışan üniversite öğrencisi Nisanur Ünlütürk ise, “Samsun Üniversitesi'nde okuyorum ve 5 yıldır Funda Hanım'ın yanında çalışıyorum. Beni çok destekliyorlar. Burada aile gibi olduk; hem öğrenciler hem de devamlı çalışanlar için çok yardımcı oldular” şeklinde konuştu. Güler’in iş yerleri, çalışanları için sadece bir iş yeri değil, aynı zamanda destekleyici bir aile ortamı sağlıyor.

ankarada.jpg

Funda Güler, iş yerlerinde iyi hizmeti ön planda tutarak, para ve maddi kazançtan ziyade müşteri memnuniyetini vurguluyor. Bu yaklaşımı sayesinde olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtiyor. Güler, hem yöresel lezzetleri yaşatmaya hem de sosyal sorumluluk projelerine devam etmeyi planlıyor. Gelecekte, bu başarılı iş modelini daha geniş bir alana yaymayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN