Minikler Oyun Evleri’nde hem eğleniyor hem öğreniyor

Minikler Oyun Evleri’nde hem eğleniyor hem öğreniyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kurslarının (ESMEK) başlattığı “Oyun Evleri” projesi örnek olmaya devam ediyor. 3-6 yaş çocukların güvenli ve uzman personel eşliğinde eğlenceli vakit geçirdiği Oyun Evleri, hem çocukların hem de ailelerin büyük beğenisini kazandı.

2001 yılında “Her Ev Bir Atölye” sloganı ile eğitim faaliyetlerine başlayan ve bugüne kadar 330 branşta 250 binin üzerinde vatandaşa ücretsiz hizmet veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK), başarılı çalışmaları ile Eskişehirlilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Çocuklar Oyun Evleri’nde Büyükşehir Belediyesi’nin uzman personeli ile oyunlar oynarken, ebeveynler de kurslarda eğitim alıyor, aynı zamanda işlerini de kolaylıkla yapabiliyorlar.

Bu kapsamda ESMEK Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi, 71 Evler, Emek, Şirintepe Eğitim Merkezi ve kırsalda da Beylikova, Alpu, Çifteler, Mihalgazi, Sarıcakaya ile Sivrihisar Eğitim Merkezlerinde kurulan “Oyun Evleri” hem çocuklar hem de anne babaların yüzünü güldürüyor. Aileler çocuklarını Büyükşehir Belediyesi’nin uzman personeline teslim ederek ESMEK kurslarına katılabilirken, aynı zamanda işlerini yapma fırsatı da buluyor.

Çocuklara özel çeşitli etkinliklerin yapıldığı Oyun Evlerinde bu yıl İngilizce eğitimleri de başladı. Aileler çocuklarını güvenle merkezlere bıraktıklarını belirterek İngilizce eğitimlerinden de son derece memnun kaldıklarını belirttiler.

Kursiyer Sevgi Soylar 4 yaşındaki kızını Oyun Evleri’ne getirdiğini kendisinin de o anlarda ESMEK’teki kurslardan yararlandığını belirterek, “Burası kızım için çok eğlenceli. Arkadaşlarıyla vakit geçirmek onu çok eğlendiriyor. Hem ben kurslarda daha kaliteli vakit geçiriyorum hem de kızım Oyun Evleri’nde kaliteli vakit geçiriyor. Ayşe Ünlüce başkanımıza bize böyle bir alternatif sunduğu için çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Başka bir kursiyer de, “3 yaşında torunum var. Annesi babası çalıştığı için torunuma ben bakıyorum. Torunum burada arkadaşlarıyla eğleniyor. ESMEK’ten ve Oyun Evler’inden çok memnunuz. Ayşe Ünlüce’ye teşekkür ederiz.” dedi.

Oyun Evleri’nde İngilizce Öğretmeni olarak görev yapan Ebru Burcu Ordu, “İngilizce şarkılar öğretiyoruz, sayıları, renkleri temel unsurları öğretiyoruz. Ana sınıfına başladıklarında İngilizce eğitimlerinde zorlanmayacaklar.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN