Portekiz alevlerle mücadele ediyor! Hükümet AB'den yardım talep etti

Portekiz alevlerle mücadele ediyor! Hükümet AB'den yardım talep etti

Portekiz, aşırı sıcaklar ve kuvvetli rüzgarların tetiklediği yangınlarla boğuşuyor. Ülke genelinde 20 farklı bölgede alevler kontrol altına alınmaya çalışılırken, hükümet AB'den destek istedi.

Portekiz'de Pazartesi günü başlayan ve hızla yayılan orman yangınları, yerleşim alanlarına kadar ulaştı. Ülkede şiddetli rüzgarların etkisiyle kontrolden çıkan alevler nedeniyle 1600 itfaiyeci görevlendirildi. Yangınlar, Aveiro bölgesini ciddi şekilde tehdit ederken, Portekiz Sivil Koruma Ajansı yetkilileri Avrupa Sivil Koruma Mekanizmasının devreye alındığını duyurdu.

obtj6bxc.jpeg

EVLER ALEVLERE TESLİM OLDU

Hafta sonu çıkan yangınlar, yerleşim yerlerine sıçrayarak evleri yuttu. Özellikle batı kıyısındaki Albergaria-a-Velha kasabasında birçok ev alevler içinde kaldı. Kasaba Belediye Başkanı António Loureiro, bir mahallenin tahliye edildiğini ve diğer bölgelerde de tahliyelerin yapılmasının beklendiğini açıkladı. Yangınlar, ülkenin en işlek otoyollarından bazılarını kapatırken, dört kişi yaralandı.

gxyq-frxcaawgrw.jpeg

AB’DEN DESTEK BEKLENİYOR

Avrupa Komisyonu, Sivil Koruma Mekanizması çerçevesinde yangın söndürme uçakları, helikopterler ve ek itfaiyeci göndererek Portekiz’e destek sağlayacak. Ayrıca, Copernicus uydu sistemiyle yangınların izlenmesi planlanıyor.

dkj9najxcae0syi.jpeg

YANGIN RİSKİ SALI GÜNÜNE KADAR SÜRÜYOR

Portekiz anakarasında yangın riski nedeniyle alarm durumu Salı gününe kadar devam edecek. Sever do Vouga ve Oliveira de Azeméis gibi bölgelerde yangınlar hala aktif durumda. Özellikle Porto’nun güneyinde bulunan Oliveira de Azeméis bölgesinde 500’ün üzerinde itfaiyeci en büyük yangını kontrol altına almak için mücadele veriyor.

BİR İTFAİYECİ YAŞAMINI YİTİRDİ

São Mamede Infesta itfaiyesine bağlı bir görevli, Oliveira de Azeméis bölgesindeki yangına müdahale sırasında ‘kardiyopulmoner arrest’ geçirerek hayatını kaybetti. Yangınla mücadele devam ederken, halk güvenlik uyarıları ve tahliye emirleri konusunda bilgilendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN