Fındığın kendisi değil dalları altın oldu! Atalarından öğrenip yapmaya başlamış: Tanesini 1300 liraya satıyor

Fındığın kendisi değil dalları altın oldu! Atalarından öğrenip yapmaya başlamış: Tanesini 1300 liraya satıyor

Fındığın kendisinden de fazla değere ulaştı, dalları altın oldu! Atalarından öğrenip yapmaya başladı! Tanesini 1300 liraya satıyor...

Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki Mehmet Koçyiğit, geleneksel el sanatlarını yaşatarak geçimini sağlamaya devam ediyor. Fındık ağacı dallarından özenle ördüğü sepetleri ile hem ata mirasını yaşatıyor hem de ailesini geçindiriyor. Koçyiğit’in el emeğiyle ürettiği bu sepetler, 1000 TL ile 1300 TL arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor.

GELENEKSEL EL SANATLARINA HAYAT VERİYOR

Fındık dallarından ördüğü sepetleri bin liradan satıyor

Yıllardır sepet örme sanatıyla uğraşan Mehmet Koçyiğit, el emeği göz nuru eserlerini her yıl Gerede’de düzenlenen Geleneksel Panayır’da satışa sunuyor. Koçyiğit, dedelerinden öğrendiği sepet örme zanaatını bugün hâlâ büyük bir titizlikle sürdürdüğünü belirtiyor. Ancak bu geleneğin giderek yok olduğuna da dikkat çekiyor.

"YENİLERDEN YAPAN YOK, BEN SONUM ARTIK"

Fındık dallarından ördüğü sepetleri bin liradan satıyor

Sepetçiliğin oldukça zahmetli bir iş olduğunun altını çizen Koçyiğit, yeni neslin bu sanata ilgi göstermediğini vurguladı. "Eskilerden beri yapıyorum. Atalarımdan öğrendim. Yenilerden yapan yok, ben sonum artık. Elimizle örüyoruz. Zor iş, kolay iş değil" diyen Koçyiğit, sepetlerin yapımının 2 gün sürdüğünü ifade etti.

FİYATLAR 1300 TL'YE KADAR ULAŞIYOR

Gerede Geleneksel Panayırı'nda sepetlerini satışa çıkaran Koçyiğit, el sanatlarına olan ilginin azaldığını ve satışların durgun olduğunu söyledi. Fiyatların 1000 TL ile 1300 TL arasında değiştiğini belirten Koçyiğit, her bir sepetin yoğun emek gerektirdiğini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN