Ak Parti'den CHP lideri Özgür Özel’e yanıt: Erken seçim gündemimizde yok

Ak Parti'den CHP lideri Özgür Özel’e yanıt: Erken seçim gündemimizde yok

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in erken seçim çağrısına yanıt verdi. Çelik, erken seçimin partilerinin gündeminde olmadığını vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ülkenin mevcut yönetimle dört yıl daha devam etme gücünün kalmadığını belirterek erken seçim çağrısında bulunmuştu. Özel, yakın bir zamanda erken seçim yapılmasını ve AK Parti’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da aday olabileceği bir seçim sürecinin başlatılmasını önermişti. Ancak, Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bu çağrılara cevap vererek erken seçim konusunun partilerinin gündeminde olmadığını açıkladı.

ERKEN SEÇİM GÜNDEMİMİZDE YOK

Çelik, katıldığı bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtlarken, “Erken seçim gündemimiz yok. Meseleyi konsolide etmek için erken seçim tartışması gündeme getiriliyor” dedi. Seçimlerin amacını ve sürecini de açıklayan Çelik, “Siyaset, hangi duraklarda durduğunuz değil, hangi yolu yürüdüğünüz meselesidir. Şu anda bir erken seçim tartışması yoktur. Vatandaş merkezi iktidara belirli bir süre için yetki veriyor ve bu süre zarfında işlerin yapılmasını bekliyor” şeklinde konuştu.

HERKES NORMAL SEÇİME GÖRE HESAP YAPIYOR

Çelik, 14-28 Mayıs seçimlerinin ardından genel ve yerel seçim dinamiklerinin farklı olduğunu belirtti. “Erken seçim gündemimiz yok. 14-28 Mayıs seçimlerini gördük, genel ve yerel seçim dinamikleri farklıdır. Herkes hesabını normal seçime göre yapıyor” dedi. Ayrıca, Eylül ayında sahaya ineceklerini ve halkla buluşacaklarını ifade eden Çelik, ekonominin önemine vurgu yaptı ve mevcut sonuçlardan dersler çıkarıldığını belirtti.

GEÇMİŞTEKİ GÖRÜŞMELERDEN SONRAKİ DURUM

Çelik, geçmişte CHP ile yapılan istikşafi görüşmelere de atıfta bulunarak, “Görüşmeler centilmence geçti, ancak ortaklık söz konusu olamayacağını gördük” dedi. İç ve dış politikada farklı görüşlerin sürdüğünü belirten Çelik, anketlere dikkat ettiklerini ifade etti. “Anketlere orta hakemin kararı alırken yan hakeme baktığı kadar bakıyoruz; yani VAR’a gitmiyoruz” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN