Hem doğal hem daha sağlıklı! Artık marketten almaya gerek kalmayacak: İşte evde yoğurt yapmanın püf noktaları

Hem doğal hem daha sağlıklı! Artık marketten almaya gerek kalmayacak: İşte evde yoğurt yapmanın püf noktaları

Yoğurdun en doğal ve lezzetli halini evde yapmaya ne dersiniz? Market yoğurtlarından sıkılanlar için pratik ve sağlıklı ev yoğurdu tarifi burada. Sadece 2 malzemeyle evde yoğurt yapmanın sırlarını öğrenin.

Son yıllarda doğal ve katkısız besinlere olan ilgi artıyor. Bu trendin öncüsü olan yoğurt da, evde yapıldığında hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli oluyor. Üstelik yoğurt yapmak sanıldığı kadar zor değil. Evde yoğurt yapımı için yalnızca süt ve maya yeterli. Kendi yoğurdunuzu yapmak, sağlıklı beslenmeye atacağınız en büyük adımlardan biri olabilir. İşte adım adım evde yoğurt yapmanın kolay tarifi!

yeni-proje-004.jpg

EVDE YOĞURT YAPIMI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Evde yoğurt yapmak için yalnızca iki temel malzemeye ihtiyacınız var:

  • Süt (tercihen tam yağlı)
  • Yoğurt mayası (İlk sefer için hazır yoğurt, sonraki yapımlar için kendi yoğurdunuzu maya olarak kullanabilirsiniz)

yeni-proje-1-003.jpg

EVDE YOĞURT YAPIMI ADIMLARI

  1. Sütü Isıtın: İlk adım olarak, 1 litre sütü tencereye koyun ve orta ateşte kaynatın. Süt kaynadıktan sonra altını kısarak 5-10 dakika daha kaynatmaya devam edin.
  2. Mayalama Sıcaklığını Ayarlayın: Süt kaynadıktan sonra ocaktan alın ve yaklaşık 40-45 dereceye kadar soğumasını bekleyin. Parmağınızı yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, mayalama için hazırdır.
  3. Maya Ekleme: Bir kaseye 1 yemek kaşığı yoğurdu koyun ve üzerine kaynayıp ılıyan sütten 1-2 kaşık ekleyip karıştırın. Ardından bu karışımı tencereye ekleyin ve iyice karıştırın.
  4. Mayalanma Süreci: Tencerenin kapağını kapatın ve tencereyi kalın bir örtüyle sarın. Yoğurt mayalanması için 4-6 saat boyunca oda sıcaklığında bekletin.
  5. Yoğurdu Soğutun: Mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra yoğurdu buzdolabına alın ve 1 gece dinlendirin.

Evde yapılan yoğurt, hem daha sağlıklı hem de market yoğurtlarına göre daha lezzetlidir. Hazır gıdalardan uzak durmak isteyenler için bu tarif, pratikliği ve lezzetiyle vazgeçilmez olaca

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN