Ahmet ve Sare Davutoğlu'ndan Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesine taziye

Ahmet ve Sare Davutoğlu'ndan Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesine taziye

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, İsrail’in Batı Şeria’daki işgal karşıtı protestoya yönelik saldırısında hayatını kaybeden Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin ailesiyle telefon görüşmesi yaparak taziyelerini iletti.

Ahmet Davutoğlu, Ayşenur Ezgi Eygi'nin şehadetinin Filistin davası için büyük bir fedakarlık olduğunu vurguladı. Eygi'nin annesi ve dayısı ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Ayşenur, Filistin davasının öncü bir neferi olarak cennete uğurlandı. Acınızı paylaşıyor ve her konuda yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sare Davutoğlu da şehit Ayşenur’un annesi ile özel bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek acıyı paylaştı. Kendi çocuklarıyla Ayşenur’u ayırmadığını belirten Sare Davutoğlu, Eygi ailesinin her zaman yanında olacaklarını ve olayın takipçisi olacaklarını vurguladı.

Eygi’nin Filistin'deki mücadelesine değinilen görüşmelerde, Davutoğlu çifti, Ayşenur'un annesi ve dayısına başsağlığı dileyerek, bu süreçte her türlü destekle yanlarında olacaklarını ifade etti.

Ayşenur Ezgi Eygi, Filistinli çiftçileri koruma amaçlı olarak katıldığı Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) kapsamında görev yaparken, İsrail güçlerinin müdahalesi sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN