İzmir Büyükşehir Belediyesinden merdiven arızası ile ilgili açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesinden merdiven arızası ile ilgili açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugün sabah saatlerinde meydana gelen yürüyen merdiven arızasında 11 vatandaşın hafif yaralandığını duyurdu.

Açıklamada, arızanın meydana gelmesinden bir gün önce servis/bakım işleminin tamamlandığı belirtilirken olayla ilgili eşzamanlı olarak hukukî incelemenin başlatıldığı da ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesinin olayla ile ilgili yapmış olduğu detaylı kamuoyu açıklaması ise şu şekilde:

"01 Temmuz 2024 Pazartesi günü sabah saatlerinde, Üçyol Metro İstasyonumuzda, ara kattan gişe seviyesine çıkıştaki yürüyen merdiven arızalanarak ters yönde hareket etmiş, merdiveni kullanan vatandaşlarımızdan 11’i hafif yaralanmıştır.

Olay yerine gelen ambulans personelinin “doku zedelenmeleri” teşhisi koyduğu vatandaşlarımız; Atatürk, Bozyaka, Buca Seyfi Demirsoy ve Alsancak devlet hastanelerine kaldırılmış, ayakta tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdir.

Üçyol Metro İstasyonu yürüyen merdivenlerinin servis ve bakımı, arızanın meydana gelmesinden bir gün önce 30 Haziran 2024 Pazar günü yapılmış, servis/bakım tutanaklarına göre saat 17.00’de tamamlanmıştır.

Söz konusu arızanın nedenini belirlemek üzere Metro AŞ teknik ekipleri ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi uzmanları birlikte çalışmaktadırlar; ayrıca eşzamanlı olarak hukukî inceleme başlatılmıştır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN