Sevilen Türk konserve markasında tespit edildi! Kesinlikle yemeyin uyarısı: Raflardan hepsi toplatılıyor

Sevilen Türk konserve markasında tespit edildi! Kesinlikle yemeyin uyarısı: Raflardan hepsi toplatılıyor

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye’de en çok tercih edilen konserve markalarından biri için önemli bir uyarı geldi. Öyle ki markanın ürünleri raflardan ek tek toplatılmaya başlandı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Sera Food'un yaprak sarması konservesi, Almanya'daki marketlerde yapılan incelemelerde aşırı derecede zararlı madde içerdiği için geri çağrıldı. Son kullanma tarihi 2 Ağustos 2025 olan ürünlerin iade edilmesi ve kesinlikle tüketilmemesi gerektiği açıklandı.

yeni-proje-6-001.jpg

SAĞLIK RİSKİ OLUŞTURUYOR

Halk TV'de yer alan habere göre, Türkiye'nin tanınmış konserve markalarından biri olan Sera Food'un yaprak sarması konservesi, Almanya'da önemli bir sağlık riski oluşturduğu tespit edildi. Aydın ve Manisa'da üretilen bu ürün, aşırı miktarda zararlı madde içerdiği için Almanya'daki market raflarından toplatılıyor. Avrupa'daki gıda güvenliği standartlarına uygun hareket eden yetkililer, tüketicileri ürünleri tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

yeni-proje-5-001.jpg

ÜRÜNÜN DETAYLARI

Geri çağırmadan etkilenen ürünlerin detayları şöyle;

  • Son Kullanma Tarihi: 2 Ağustos 2025
  • Lot Tanımı: PN: 2023020202372
  • Marka: Sera

Almanya'daki gıda güvenliği yetkilileri, zararlı maddelerin sağlık üzerindeki potansiyel etkilerinden dolayı bu ürünleri marketlerden toplatıyor ve tüketicilere iade etmelerini öneriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN