Pol Pot’un kurbanlarıyla selfie keyfi!

Pol Pot’un kurbanlarıyla selfie keyfi!

Kamboçya’da Budist yeni yılı kutlandı. Ülkenin en büyük tapınağı ziyaretçilerle dolup taşarken, tuhaf görüntüler de ortaya çıktı. Bazı kişiler, Kızıl Kmerler rejiminin kurbanlarının kafa taslarıyla ‘selfie’ çekti.

Güney Asya ülkesi Kamboçya’da yeni yıl kutlamaları başladı. Çoğunluğu Budist olan Kamboçya’da yeni yıl, ay takvimine göre kutlanıyor. Pazar günü başlayan kutlamalar, bugün sona erecek. Yeni yıl kutlaması, Kamboçya’nın en önemli ulusal günü olarak kabul ediliyor. Ülkenin en büyük ibadet yeri olan Gümüş Tapınak’taki Buda heykeli, yeni yıl öncesinde kötü ruhları kovmak için özel sularla yıkanıyor. Buda’nın öğretilerinin anlatıldığı yeni yıl kutlamalarında, vatandaşlar hayır işleri yapmaya teşvik ediliyor. Ayrıca sokaklarda yerel dans gösterileri sergileniyor.

17-04/18/18krr16polpot2.jpgPol Pot

Yeni yıl kutlamalarının önemli bir yanı da ülkede 1975-1979 yılları arasında yönetimi ellerinde buluduran komünist Kızıl Kmerler’in kurbanlarının anılması. Kızıl Kmerler lideri Pol Pot’un öngördüğü tarımsal kalkınma politikalarının uygulanması için ülke çapında büyük nüfus hareketlilikleri ve toplu infazla gerçekleştirilmiş, dört yılda iki milyon kişi ölmüştü. Bu kurbanlardan bazılarının kafatasları, Budist tapınaklarında saklanıyor. Yeni yıl kutlamaları için tapınaklara gelen kişilerin, bir yas etkinliğinde kafataslarıyla beraber ‘selfie’ fotoğrafları çekmesi ise tuhaf bir görüntü oluşturuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN