Belçika’da yerel seçimler öncesi siber güvenlik alarmı

Belçika’da yerel seçimler öncesi siber güvenlik alarmı

Belçika’da yerel seçimler öncesinde, resmi yayın kuruluşları Belga ve RTBF ile Flaman Parlamentosu, yerel seçim öncesinde yoğun siber saldırıya maruz kaldı. Bu saldırılar, yayın akışlarında iki saatlik kesintilere neden oldu. Rusya ile bağlantılı olduğu iddia edilen "NoName" adlı bir hacker grubu saldırıların sorumluluğunu üstlendi.

Belçika’da esmi yayın kuruluşları Belga ve RTBF ile Flamanca konuşan topluluğun parlamentosu yoğun siber saldırıların hedefi oldu.

13 Ekim'deki seçimler öncesinde düzenlenen DDoS (dağıtılmış hizmet reddi) saldırıları nedeniyle yayın akışlarında aksaklık yaşadı.

Belga'nın açıklamasına göre, ajansın canlı yayınları iki saat boyunca kesintiye uğradı. Yerel basın kaynaklarına göre, bu siber saldırıların arkasında, Rusya ile bağlantılı olduğu iddia edilen "NoName" adlı bir hacker grubunun olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN