Köfteci Yusuf'tan domuz eti iddialarına yanıt: 'Siyasi ilişkilerim olsa dokunmazlardı'

Ürünlerinde domuz eti tespit edilen Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş, hakkındaki iddialara yönelik olarak sosyal medya üzerinden bir video paylaştı. Akkaş, yaşanan durumun kendisine yönelik bir komplo olduğunu belirterek, güçlü siyasi bağlantılara sahip olduğu iddialarını reddetti. Akkaş, "Vicdan ve mantıkla bakın. Birileri bizi çok güçlü gibi anlatıyor. Benim öyle bir gücüm olsa buradan numune de alınmazdı. Siyasi ilişkilerim olsa dokunmazlardı” dedi.

Köfteci Yusuf'un kurucusu Yusuf Akkaş, sosyal medya üzerinden yayımladığı bir video ile ürünlerinde domuz eti kullanıldığına dair çıkan iddialara yanıt verdi. Akkaş, bu tür iddiaların toplumda neden olduğu belirsizliklere dikkat çekerek, insanların iyi niyetini anlamanın önemine vurgu yaptı.

T24'ten alınan habere göre, Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti kullandığına dair iddialar belgelerle doğrulanmış ve işletme tağşiş listesine girmişti.

Şirketin sahibi Yusuf Akkaş, Köfteci Yusuf'un YouTube hesabından video paylaşımı yaptı. "Aslında insanların iyi niyetini gözüne baksanız bile anlayabilirsiniz." diyen Akkaş, videolu açıklamasında şunları söyledi:

"SİYASİ İLİŞKİLERİM OLSA DOKUNAMAZLARDI"

Akkaş, "Bu ülkede sadece işinle uğraşıp kendin kalabilmek veya bir şey ima etmemek bile o kadar zorlaşmış ki, selam vermemizde kullanacağımız cümlede bile düşünmek zorunda kalıyoruz. Günün sonunda aslında bütün duygularımızı anlayabiliriz. Aslında insanların iyi niyetini gözüne baksanız bile anlayabilirsiniz. Yüzüne baksanız anlarsınız. Biz kendi özümüzden ve insani değerlerimizden uzaklaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

İddialara ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaşan Akkaş, "İnsanlardan ricam, yaşanan bu olaya sonradan yüklenmiş, bir tarafa çekilmiş halinden ayrı olarak sadece vicdanlarıyla ve mantıklarıyla baksınlar" dedi.

Ayrıca, "Bu ülkede kimlere dokunulmaz diye düşündüm. Bu ülkede yabancı firmalarla ortaklığım olsa, yabancı firma olsam bana dokunulmazdı. İki siyasi ilişkilerim olsa ve oralarda besleniyor olsam o zaman da dokunamazlardı" şeklinde konuşarak, belirli gruplara karşı uygulanan adaletsizliklere dikkat çekti.

"BENİM ÖYLE BİR GÜCÜM OLSA BURADAN NUMUNE DE ALINMAZDI"

Akkaş, sosyal medyada gündeme gelen iddialara yanıt verirken, toplumda yaratılan güç algısına eleştirilerde bulundu. Akkaş, "Birileri bizi çok güçlü gibi anlatıyor. Benim öyle bir gücüm olsa buradan numune de alınmazdı, böyle sonuçlar da çıkmazdı. Birileri diyor ya hani nerede?" ifadelerini kullanarak, yaşananların arka planında yatan gerçekleri sorguladı.

"28 YILDIR BURADAYIM"

Akkaş, yaşanan belirsizlikler karşısında, "Ben 28 yıldır buradayım. Şu 45 gündür de azıcık vicdan ya bu adam nerededir? Ara fabrikadan birini ben evet fabrikadayım. Her gün fabrikadayım. Her gün işimdeyim. Nasıl nerede olabilirim ki? Yüzümde bir kara mı var, bir yerlere kaçacağım ben? 12.000 kişilik emekçimin emeklerini bırakıp gidebilecek bir insana benziyor muyum?" diyerek, kendisinin sürekli işinin başında olduğunu ve sorumluluklarını yerine getirdiğini vurguladı.

Akkaş,“25 zabıta şubemizi basıyor. ‘Emir büyük yerden’ diyorlar. Bu Denizli şubemizde oldu. Daha sonra neden diye düşündüm. Seçim dönemi markamıza başka bir siyasi partinin afişi asılmış. Herhalde kinleri buradan geliyor.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN