Çiftçilere büyük destek! Arpa, buğday, gübre… Bakanlık açıkladı: 89 milyar TL ödeme yapıldı!

Çiftçilere büyük destek! Arpa, buğday, gübre… Bakanlık açıkladı: 89 milyar TL ödeme yapıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan çiftçilere büyük destek. Çiftçilere arpa, buğday, gübre desteği sağlandı. O şehirde yaşayan Çiftçilere son 22 yılda toplam 89 milyar TL'lik ödeme yapıldı. İşte tüm detaylar…

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki çiftçilere bakanlık tarafından 4.000 tonluk arpa, buğday, gübre desteği sağlandı. Son 22 yıllık süre içerisinde Gaziantep'te çiftçilere 89 milyar TL'lik destek sağlandı. Çiftçilere yönelik desteklemeler devam ederken tarım ve orman bakanlığı destekler kapsamında para yardımının yanı sıra arpa, buğday, gübre desteğinin de son derece önemli olduğunu vurguladı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yapılan ödemeler içinde detayları paylaşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Gıda arz güvenliği dediğimiz konu bütün dünyada devletlerin bir numaralı gündem maddesi oldu. Eğer siz gıda konusunda, gıda arz güvenliği konusunda problem yaşayan bir ülkeyseniz; bu sizin için bir milli güvenlik meselesidir. Sizin özgürlüğünüze, bağımsızlığınıza kasteden bir husus olur.” dedi.

ciftcilik.jpg

89 MİLYAR TL DESTEK SAĞLANDI

İbrahim Yumaklı, şimdiki ve sonraki çalışmalarda üretim planlaması başta olmak üzere 40 yıldır konuşulan birçok konunun altını çizdim. Üreticiden tüketiciye kadar geçen süreç içerisinde yaşanan sorunları ele alan Yumaklı, gübre desteği kapsamında son 22 yılda Gaziantep ile üreticilere 89 milyar TL'lik gübre desteği sağlandığını belirtti.

Şahinbey Belediyesi Çiftçilerin Yollarını Açıyor

Şahinbey Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte özellikte tarımsal üretim konusunda pek çok ciddi destek sağlandığını ifade eden Yumaklı, “Bizim desteklerimizin yanında, her türlü tarımsal faaliyette onların da bizlerle beraber ortak hareket etmesi bizim açımızdan çok önemli. Çünkü birlikten kuvvet doğar. Belediyelerimizin fıstık alımı konusundaki destekleri, gayretleri ve özellikle de bu dönemde ihtiyaç olunan durumda ellerini taşın altına koymaları sebebiyle ben kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN