Skandalların odağındaki Köfteci Yusuf’tan ilk açıklama: Ben garip bir kuşum

Skandalların odağındaki Köfteci Yusuf’tan ilk açıklama: Ben garip bir kuşum

Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş, üretimde domuz eti kullanıldığı tespitlerine dair ilk kez açıklama yaparak, "Bize haksızlık yapıldı, bir kumpas kuruldu. Kötüler daha zeki olabilir, ama iyiler her zaman kazanır. Ben garip bir kuşum, yanımda çalışan 12 bin kişinin yüzlerine kara leke sürdürmeyeceğim" dedi.

Türkiye’nin ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş ürünler listesine eklenmesiyle birlikte büyük bir tartışmanın merkezine oturdu. Bakanlık, köfte ve dana eti dönerlerinde domuz eti kullanıldığı gerekçesiyle zincirin adını "Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar" listesine ekledi. Köfteci Yusuf ise bu iddiaları kesin bir dille reddederek kendilerine karşı bir "kumpas" kurulduğunu savundu ve Bakanlığı suçladı.

KÖFTECİ YUSUF’UN SAHİBİ SUÇLAMALARI REDDETTİ

Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş, iddiaların ardından SÖZCÜ Medya Grubu Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e konuştu. Akkaş, başına gelenlerin ne olduğunu bilmediğini ve adalete başvurduğunu belirtti. "Siyasi gücüm yok, işimde gücümde bir insanım. 12 bin kişi çalıştırıyorum, 700’den fazla gıda mühendisi ve veterinerle çalışıyoruz. Böyle bir şey yapmaya kalksanız bile yapamazsınız" dedi.

'BEN GARİP BİR KUŞUM'

Kendisini “garip bir kuş” olarak tanımlayan Akkaş, yanındaki çalışanların yüzüne kara leke sürdürmeyeceğini ve olayın en kısa zamanda aydınlanması için elinden geleni yapacağını vurguladı. "Kötüler iyilerden daha zeki olabilir ama iyiler her zaman kazanır" diyerek bu mücadeleyi sürdüreceğini belirtti.

KÖFTECİ YUSUF: KUMPASIN PARÇASI OLDUK

Köfteci Yusuf, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı listeye eklenmesinin ardından bir açıklama yaptı ve kendilerine karşı bir "karanlık kumpas" kurulduğunu iddia etti. Açıklamada, "Analiz sonuçlarının maddi gerçeği yansıtmadığı, kötü niyetli kişilerin eylemleriyle bu sonuçların çıktığı değerlendirilmektedir" denildi. Şirket, bugüne kadar hukuki süreçlere zarar vermemek adına sessiz kaldıklarını ancak gizli evrakların basına sızdırılmasıyla açıklama yapma gereği duyduklarını belirtti.

BAKANLIK: DENETİMLERDE DOMUZ ETİ BULUNDU

Tarım ve Orman Bakanlığı, Şubat ayında Bursa Yenişehir’de yapılan denetimlerde Köfteci Yusuf’un bazı şubelerinde domuz eti tespit edildiğini açıkladı. Bakanlık, işletmelerin "Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar" listesine bu nedenle eklendiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN