Yetkililer çevre güvenliğini tehdide karşı harekete geçti! Kırgızistan’ın su kaynaklarını kurutan şirket hakkında soruşturma

Yetkililer çevre güvenliğini tehdide karşı harekete geçti! Kırgızistan’ın su kaynaklarını kurutan şirket hakkında soruşturma

Kırgız yetkililer, ülkede madencilik yapan Çin merkezli bir şirketin kömür madenine yol yapmasıyla binlerce metrekarelik buzul parçasının yok olmasının ardından şirket hakkında soruşturma başlattı.

Son yıllarda su kıtlığıyla mücadele eden Kırgızistan’da yetkililer, tatlı su için önemli kaynaklardan buzullara zarar verdiği gerekçesiyle Çin merkezli maden şirketi hakkında soruşturma başlattı.

AFP’de yer alan habere göre, ülke savcıları, Oş bölgesindeki bir buzul parçasının, iddiaya göre özel bir şirketin devlete ait bir şirketle iş birliği yaparak bölgedeki bir kömür madenine "yasa dışı bir şekilde yol inşa etmesi sonucu yok oldu. Bu sebeple 9 bin 392 metrekarelik bir alanı kaplayan buzul ve toprak yok oldu" dedi.

GIDA GÜVENLİĞİNE ZARAR VERİYOR

Uzmanlar, su kıtlığının olduğu ülkede sulama ve tarım için kullanılan buzullara verilen zararın Kırgızistan’daki gıda güvenliğinde sıkıntıya yol açacağını belirtirken, savcılar, çevre güvenliği ihlalleri ve "resmi bir pozisyonun kötüye kullanılması" nedeniyle ceza davası açtıklarını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN