CHP'den 'ceza ve infaz sistemi' tepkisi: Ülkemizde cezasızlık algısı yok, adaletsizlik olgusu var

CHP'den 'ceza ve infaz sistemi' tepkisi: Ülkemizde cezasızlık algısı yok, adaletsizlik olgusu var

Erdoğan'ın 'cezasızlık algısını yıkmamız gerekiyor', Bakan Tunç'un 'adaletsizlik algısı ortadan kalkacak' sözlerini eleştiren CHP'li Uzun, "Çarpıklığın mimarları, günah çıkarıyor, 22 yıldır iktidarda olan kim, adaleti yok eden kim, yargıyı siyasetin baskısı altına alanlar kim" diye konuştu.

Semih Çelik isimli şahsın iki kadını katletmesi, 2 yaşındaki Sıla bebeğin istismara uğradıktan sonra katledilmesi Türkiye'de suçu ve verilen cezaları yeniden ülke gündemine taşıdı.

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, iktidarın ceza ve infaz politikasını eleştirerek "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Cezasızlık algısını yıkmamız gerekiyor' diyor. Adalet Bakanı Tunç ise 'Adaletsizlik algısı ortadan kalkacak' diye devam ediyor. Ceza ve infaz sistemindeki çarpıklığın mimarları şimdi adeta günah çıkarıyor. Ülkemizde cezasızlık algısı yok ülkemizde cezasızlık olgusu var. Adaleti yok eden kim? Yargıyı siyasetin baskısı altına alanlar kim? Sizsiniz" dedi.

İktidarın ceza ve infaz politikasıyla ilgili açıklama yapan Uzun, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan 'cezasızlık algısını yıkmamız gerekiyor' diyor. Adalet Bakanı Tunç ise 'adaletsizlik algısı ortadan kalkacak' diye devam ediyor. Ceza ve infaz sistemindeki çarpıklığın mimarları şimdi adeta günah çıkarıyor. Ülkemizde cezasızlık algısı yok ülkemizde cezasızlık olgusu var. Peki bu olgu neden oluştu? 22 yıldır iktidarda olan kim? Adaleti yok eden kim? Yargıyı siyasetin baskısı altına alanlar kim? Sizsiniz. Bugünkü sorun cezasızlık olgusunun da ötesinde bu düzeni yaratan basiretsiz iktidar sorumludur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN