Onlarca kedi ve köpeği iğneyle öldürmüşler: Barınaktaki katliam drone kamerasında

Gebze Belediyesi'ne ait hayvan barınağındaki katliama ilişkin dehşet verici görüntüler ortaya çıktı. Drone görüntülerinde; bir ekibin hayvanlara iğne yaparken diğer ekibin ise hayvanları torbalara koyarak çöpe attığı görüldü.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde belediyeye ait Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde hayvanlara yönelik katliama ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Çalışanların, hayvanları iğneyle öldürdüğü ve çöp torbalarına koyarak konteynerlere attığı anlar, hayvan hakları savunucuları tarafından drone ile kayıt altına alındı.

Hayvan hakları savunucuları, öldürülen hayvanların bir kısmının halen can çekiştiğini ifade etti. Görüntülerde bir ekibin hayvanlara iğne yaparken diğer ekibin ise hayvanları torbalara koyarak çöpe attığı görüldü.

00.png

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kocaeli Valiliği, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlattığını duyurdu. Hayvan hakları örgütleri ise barınağın kapatılması ve sorumluların cezalandırılması çağrısında bulundu.

'ANESTEZİK İLAÇ KULLANILDI, HAYVANLAR ACI İÇİNDE ÖLDÜ'

Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Semra Çelikkaya, kullanılan “Keta-Control” isimli anestezik ilacın hayvanları acı verici bir şekilde öldürdüğünü açıkladı. Olay, Haytap Hayvan Hakları Federasyonu tarafından da yargıya taşındı.

.png

'VAHŞET!'

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, olayla ilgili sert tepki göstererek, Gebze Belediye Başkanı’nı açıklama yapmaya çağırdı. Çiler, yaşananları "vahşet" olarak nitelendirdi ve sorumluların cezalandırılmasını istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN