Yenilenen Türkiye İş Bankası Müzesi yarın kapılarını açıyor

Yenilenen Türkiye İş Bankası Müzesi yarın kapılarını açıyor

Türkiye İş Bankası Müzesi, 100. yılını kutluyor. 14 Kasım 2007'den beri kapılarını ziyaretçilere açan müze, yenilenen sergisiyle daha da zenginleşti. "İş'in 100 Yılı" temasıyla düzenlenen sergi, bankanın kuruluşundan bugüne kadar geçen süreci, tarihi belgeler, fotoğraflar ve eşyalarla anlatıyor. Müze, pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilir.

İş Bankası'nın ilk müzesi olarak 14 Kasım 2007’de kapılarını açan 'Türkiye İş Bankası Müzesi', bankanın 100'üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle yenilendi. Müze, 24 Ağustos Cumartesi günü "İş’in 100 Yılı" kalıcı sergisiyle yeniden kapılarını açacak.

Kurulduğu günden bugüne kadar 2,6 milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapan müzenin yenilenme sürecinin küratörlüğünü Doç. Dr. Y. Doğan Çetinkaya üstlendi.

'BİNA ÇOK UZUN YILLAR TÜRKİYE EKONOMİSİNE HİZMET ETTİ'

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye İş Bankası Müzesi’nin bulunduğu binanın 1892 yılında Osmanlı postanesi olarak yapıldığını, 1928 yılında ise İş Bankası şubesi olarak hizmet vermeye başladığını söyledi. Sözen, "Bina 2004 yılına kadar bu görevini sürdürdü. O dönemde İstanbul’da ihracatın, ithalatın, ticaretin ve finansın çok yoğun olduğu bu bölgede iş dünyasının çok rağbet ettiği bir şube olarak çok uzun yıllar Türkiye ekonomisine hizmet etti" dedi.

2007 yılında açılan müzenin 31 Mart 2024’e kadar 2 milyon 600 bin civarında ziyaretçi ağırladığını belirten Sözen, "Avrupa’da banka müzelerine baktığımızda yıl başına binlerle ifade edilen ziyaretçi sayılarına eriştiklerini görüyoruz. Bu yüzden 2 milyon 600 bin ziyaretçi çok büyük bir rakamı, çok büyük bir teveccühü işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

ÜCRETSİZ GEZİLEBİLECEK

Türkiye İş Bankası Müzesi, pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek. İş Bankası’nın tüm müzeleri, Banka’nın kuruluşunun 100. yıldönümüne özel olarak 26 Ağustos Pazartesi günü ziyarete açık olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN