Villeneuve: 'Dune Mesih' farklı bir sinema felsefesiyle gelecek

Villeneuve: 'Dune Mesih' farklı bir sinema felsefesiyle gelecek

Yönetmen Denis Villeneuve, "Dune" serisinin ikinci kitabı "Dune Mesih"i farklı bir sinema felsefesiyle ele alacağını ve bu projenin kendine özgü olacağını belirtti.

Dune serisinin yönetmeni Denis Villeneuve, serinin diğer kitabı Dune Mesih'inin yazım aşamasında olduğunu söyledi. Yeni filmi diğerlerinden farklı ele alacağını belirten yönetmen, "Dune Mesihi'ne kendine has bir sinema felsefesiyle yaklaşacağım" dedi.

Beyazperde'de yer alan habere göre; Villeneuve, "Dune: Messiah" filminden önce başka bir film çekip ara vermek istediğini belirtmişti. Yönetmen Vanity Fair'e verdiği demeçte bir sonraki film için acele etmediğini ve bunu önceki iki filmden farklı bir çalışma olarak gördüğünü söyledi.

'BENİM İÇİN DUNE BİR BAKIMA BİTTİ'

"Yani, eğer yazım aşamasında olan üçüncü filmi yaparsam, bunun benim için farklı bir nesne olduğunu söyleyeceğim. Söylemesi tuhaf olsa da neredeyse bir üçleme gibi değil ama eğer oraya geri dönersem farklı hissettiren ve kendi kimliği olan bir şey yapmayı gerçekten istiyorum. Diyelim ki benim için 'Dune' bir bakıma bitti ve 'Dune: Messiah' kendine has sinema felsefesiyle yaklaşacağım yeni bir şey olacak."

HANGİSİNİN SIRADAKİ FİLM OLACAĞINI GÖRECEĞİZ

Bu fikir, ilk kitaptan on iki yıl sonra geçen hikayeye uygun görünüyor. Villeneuve, son filminin, eğer stüdyo isterse başka birinin seriyi devam ettirmesine zemin hazırlayabileceğini de ekliyor:

"Birisi daha sonra başka bir şey yapmak isterse, Mesih'te bunun için tohumların olduğundan emin olmanın benim için iyi bir fikir olacağını düşünüyorum, çünkü bunlar güzel kitaplar. Uyum sağlamaları daha zordur. Giderek daha ezoterik hale geliyorlar. Uyum sağlamak biraz daha zor ama kapıyı kapatmıyorum. Bunu kendim yapmayacağım ama başkasının başına gelebilir."

Sıradaki projesinin ne olduğu konusundaysa Villeneuve, “Rendezvous with Rama”, “Cleopatra” ve “Dune: Messiah" üstünde çalıştığını belirtiyor ve "hangisinin sıradaki film olacağını göreceğiz" demekle yetiniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN