Saraybosna'daki belgesel festivali başlıyor: Filistin’in acıları beyaz perdede

Saraybosna'daki belgesel festivali başlıyor: Filistin’in acıları beyaz perdede

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Al Jazeera Balkanlar tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Al Jazeera Balkanlar Belgesel Film Festivali başlıyor. 13-17 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalin bu yılki teması "Adalet?" olarak belirlendi.

Saraybosna'da düzenlenen 7. Uluslararası Al Jazeera Balkanlar Belgesel Film Festivali, 13 Eylül'de başlayacak. Festivalin bu yılki teması "Adalet?" olarak belirlendi. Festivalde, 24 belgeselden 9'u dünya prömiyerini yapacak.

Festivalin odak noktası, Filistin halkının yaşadığı acılar olacak. AA'nın "Kanıt" belgeseli, Gazze'deki savaş suçlarını gözler önüne serecek. Festivalde, Filistin'deki şiddeti ve dünya genelindeki diğer önemli konuları ele alan belgeseller de gösterilecek.

Festival, 17 Eylül'de sona erecek ve çeşitli ödüller verilecek. Jüri üyeleri arasında Deborah London-Harrington, Namik Kabil, Mila Turajlic, Francesco Montagner ve Myriam Francois bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN