Fazıl Say ‘Türkiye için önemli’ diyerek çağrıda bulundu

Fazıl Say ‘Türkiye için önemli’ diyerek çağrıda bulundu

ENKA Sanat’ın düzenlediği ‘Lale Tara Sanat Bursu’nun geçen hafta yapılan final jürisinden sonra konuya ilişkin bir mesaj paylaştı. Fazıl Say, yarışmada elenen yetenekli genç sanatçı adaylarına devletin ve özel kurumların destek olmaları için çağrı yaptı.

ENKA Sanat'ın "Lale Tara Sanat Bursu" final jürisinde bulunan Fazıl Say, bursun her yıl üstün yetenekli iki kişiye yurt dışı eğitimi verdiğini açıkladı. Say çağrısında, 28 kişinin ailelerinin maddi durumu nedeniyle yurt dışı eğitimi alamayacaklarını belirterek hem yazılı hem video mesaj paylaştı

"Kültür bakanlığı ve Eğitim bakanlığına çağrımdır, lütfen okuyun. Müzikteki yeteneklerimize sahip çıkma konusu. Geçen hafta ENKA Sanatın her yıl düzenlediği “Lale Tara Sanat bursu” , final jürisindeydim.
Her yıl müzikte 2 üstün yetenekli gencimizin yurtdışı eğitimi için veriliyor burs. Ciddi bir kurum. Değerli bir Jüri kararı veriyor. Piyano, keman, çello, flüt ve tüm enstrumanlarda.30 başvuru oldu. İlk eleme turundan sonra 10 kişi finale kaldı. Hem ilk elemede, hem de finalde seviye çok yüksekti. Bursu alan 2 gencimize çok mutlu olduk ama finalde kazanamayan 8 kişiye de çok üzüldüğümü belirtmeliyim.

'TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ'

Ayrıca da ilk eleme turunda elenen 20 gencimiz çok çok az puan farklarıyla finale kalamamışlardır. Yani. Konu müzik. Evrensellik. Bu fevkalade yetenekli gençlerimize ailelerini de sorduk, hepsi memur öğretmen aileler, yani çocuklarını kendi imkanlarıyla yurtdışında okutma imkanları şu dönemde yok.

O zaman? Enka Sanat Lale Tara Bursu gibi bir imkan “bir umut ışığı” oluyor, ve en iyiler şansını deniyor. Elenenler de büyük hayalkırıklığı yaşıyor. Bir jüri üyesi olarak, dinlediklerimizde ancak kanaat olarak değerlendirme yapabiliriz. Spor gibi kronometre veya matematik gerçeği yok bu tarz bir sınavda. Konumuz, estetik ve müzikalite,ruh, yüksek seviye mükemmelliyetçilik. Varılan noktada şu bir gerçek. Arda kalan 28 çok yetenekli ve değerli gencimizin de okutulması lazım, Türkiye için önemli; Müzikte dünya yarışında var olmak için. Bir gelecek için...."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN