IOS 11.3 güncellemesiyle gelen yenilikler neler? Apple IOS 11.3 güncellemesi özellikleri

IOS 11.3 güncellemesiyle gelen yenilikler neler? Apple IOS 11.3 güncellemesi özellikleri

Apple IOS 11.3 güncellemesiyle gelen yenilikleri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Apple, yeni güncellemesi IOS 11.3'ü yayınlamasının ardından yeni özelliklerin neler olduğu merak ediliyor. Sizler için IOS 11.3 güncellemesinin detaylarını araştırdık.

Apple, IOS 11.3 güncellemesi yayınlandı. Amerikalı teknoloji devi Apple'ın yeni iOS güncellemesi cihazlara geldi. Peki iOS 11.3 güncellemesiyle gelen özellikler ve yenilikler neler? IOS işletim sistemli cihaz kullanıcıları yaklaşık 715 MB'lık güncellemenin neleri kapsadığını ve yeni özelliklerin neler olduğunu öğrenmek istiyor. Apple'ın kullanıcılara sunduğu bu yeni güncellemeyle iPhone'larda önemli değişiklikler olacak. 

APPLE iOS 11.3 GÜNCELLEMESİYLE GELEN ÖZELLİKLER VE YENİLİKLER

IOS 11.3, heyecan verici yeni zenginleştirilmiş gerçeklik deneyimleri, iPhone X kullanıcıları için yeni Animoji, Sağlık uygulamasında kişisel sağlık kayıtlarına erişim ve daha fazlasını sunar. Bu ücretsiz yazılım güncellemesi, müşterilerin iPhone'larının pil sağlığına ve performansına daha fazla görünürlük sağlar.

Yeni AR Deneyimleri

IOS 11 ile ARKit'in tanıtımı, iOS'u dünyanın en büyük AR platformu haline getirerek yüz milyonlarca iPhone ve iPad kullanıcısı tarafından artırılmış bir gerçeklik yarattı. IOS 11.3 ile uygulamalar artık masalar ve sandalyeler gibi yatay yüzeylere ek olarak duvarlar ve kapılar gibi dikey yüzeyleri kullanan ve yuvarlak masalar gibi düzensiz şekilli yüzeyleri daha doğru şekilde gösteren AR deneyimleri sunabilmektedir.
 
İşaretler, posterler ve sanat eserleri gibi 2D görüntülerin konumunu bulmak ve tanımak için gelişmiş bilgisayar vizyonu tekniklerini kullanan ARKit, bu gerçek dünya imajlarını interaktif sergilerle bir müzeyi doldurmak veya bir film posterini hayata geçirmek gibi AR deneyimlerine entegre edebilir. Kameranın gerçek dünyaya bakış açısı artık yüzde 50 daha fazla çözünürlüğe sahip ve daha net bir perspektif için otomatik odaklamayı destekliyor.
 

Animoji


 
iPhone X kullanıcıları artık aslan, ayı, ejderha ya da kafatası ile daha da çok Animoji'nin tadını çıkarabilirler.
 
Dört yeni Animoji, iPhone X kullanıcılarının ifadelerini bir aslan, ayı, ejderha ya da kafatası olarak hayata geçiriyor. A11 Bionic çip ve TrueDepth kamera, kullanıcılarına seslerini ve 50'den fazla farklı yüz kas hareketini kullanarak Animoji mesajlarını (hatta Animoji karaoke videoları oluştururken) kaydetme ve gönderme olanağı sağlar.

İş sohbeti

İş Sohbeti, kullanıcıların iPhone ve iPad'deki Mesajlar uygulamasını kullanarak işletmelerle doğrudan iletişim kurmaları için yeni bir yoldur. Bugünden başlayarak, Business Chat ABD'de beta olarak satışa sunulacak ve perakende, finans ve konukseverlik alanındaki en iyi şirketler müşteriler için bu yeni mesajlaşma özelliğini kullanıma sunmaya başlayacak. IPhone ve iPad'de Haritalar, Safari, Arama veya Siri'de bir işletme ararken, kullanıcılar bir ürün veya hizmetle ilgili soru sormak veya Apple Pay'i kullanarak bir satın alma işlemi yapmak için İletiler'i kullanarak işletme ile iletişim kurma seçeneğini görecektir. Bu konuşmalar Apple Watch veya Mac'te devam edilebilir. Kullanıcılar, her zaman iletişim bilgilerini Business Chat'de bir işletme ile paylaşıp paylaşmadıklarını kontrol ederler.

Sağlık kayıtları

Yeni Sağlık Kayıtları özelliği, Duke, NYU Langone, Stanford ve Yale gibi 40'ın üzerinde sağlık sisteminin hastalarının, kendi iPhone'larından birden fazla kurumdan tıbbi kayıtlarını görüntülemelerine yardımcı oluyor. Bu yeni kurumların dahil edilmesiyle, hastalar laboratuar sonuçları, ilaçlar, koşullar ve daha fazlası dahil olmak üzere tıbbi bilgilere daha fazla erişebilirler. Sağlık Kayıtları verileri şifrelenir ve bir şifre ile korunur.

Veri gizliliği

iOS 11.3 ve macOS 10.13.4, kullanıcıların kişisel verilerinin nasıl kullanılabileceğini anlamalarını her zamankinden daha kolay hale getiren güncellenmiş veri ve gizlilik bilgilerini sunar. Apple, özellikleri etkinleştirmek, Apple servislerini güvenli hale getirmek veya iOS deneyimini kişiselleştirmek için kişisel bilgilere erişim istediğinde yeni bir gizlilik simgesi ve ayrıntılı gizlilik bilgileri görüntülenir.

Piller ve performans

iOS 11.3, bir iPhone'un pil durumunu göstermek için yeni özellikler ekler ve bir pilin servise ihtiyacı olup olmadığını önerir. Bunlar Ayarlar -> Pil bölümünde bulunabilir ve iPhone 6 ve üstü için kullanılabilir.
Ek olarak, kullanıcılar artık iOS 10.2.1'de tanıtılan beklenmedik kapanmaları önlemek için maksimum performansı dinamik olarak yöneten güç yönetimi özelliğinin açık olup olmadığını görebilir ve bunu kapatabilir. Bu özellik Ayarlar -> Pil'de bulunabilir ve iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için kullanılabilir.

Ek iOS 11.3 Özellikleri:

  • Apple Music artık reklamlarla kesintisiz olarak müzik videoları yayınlıyor. Kullanıcılar en yeni videolarını, klasiklerini veya yeni müzik video oynatma listelerinde arka arkaya en sevdikleri sanatçıları izleyebilirler.
  • Apple News, For You'ndaki yeni bir Video grubuyla ve günün En Önemli Öyküleri'ni kullanarak günün en önemli videolarında güncel kalmanızı kolaylaştırır.
  • Pekin ve Şanghay'daki Commuters, iPhone ve Apple Watch'larında Apple Pay'i Metro ve otobüs hatlarında kolay, hızlı ve güvenli bir sürüş için kullanmaya başlayabilir.
  • Apple TV uygulaması, iPhone, iPad ve Apple TV kullanıcıları için en iyi şovları ve filmleri izlemeye ve keşfetmeye başlayacak birleşik bir yer, Brezilya ve Meksika'da başlayacak. Bu pazarlar, ABD, Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Norveç, İsveç ve İngiltere'de Apple TV uygulaması kullanıcılarına katılıyor.
  • Brezilya, Apple TV 4K ve Apple TV'de (4. nesil) Siri desteğini kazanarak yalnızca sesinizi kullanarak film, şov, şarkı, uygulama ve daha fazlasını arayabilir ve bunlara erişebilir.
  • HomeKit yazılımı kimlik doğrulaması, geliştiricilerin gizliliğini ve güvenliğini korurken mevcut aksesuarlara HomeKit desteği eklemeleri için harika bir yol sağlar.
  • AML'nin desteklendiği ülkelerde acil servislere çağrı yaparken, kullanıcının mevcut konumunu otomatik olarak göndermek için Gelişmiş Mobil Konum (AML) desteği.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN