Kavun kabuğunu atmayın, kaynatın! Asıl vitamini kabuğunda çıktı, dişten tırnağa kadar iyi geliyor

Kavun kabuğunu atmayın, kaynatın! Asıl vitamini kabuğunda çıktı, dişten tırnağa kadar iyi geliyor

Bitkilerin tohumundan kabuğuna kadar her şeyi şifa sağlıyor. Yaz aylarında serinletici sulu meyveler arasında yer alan kavunun hiç bilmediğiniz faydaları bulunurken İbni Sina, yazdığı reçeteler ile kavun kabuklarının faydalarına değindi. Kavun kabuğunun bu etkisini duyan kimse çöpe atmayacak. İşte kavun kabuğunun faydaları…

İçerdiği güçlü antioksidan etkiler ile birlikte vitamin ve mineral deposu olan kavun, şifalı yaz meyveleri arasında yer alıyor. A, B, D, C, E ve K vitaminleri ile birlikte magnezyum, potasyum, demir, bakır ve alfa-beta karotenleri açısından zengin olan kavun, sağlık açısından oldukça güçlü bir besin kaynağı olarak görülüyor. Kabuğu soyulduktan sonra tüketilen bu meyvenin kabukları çöpe giderken o kabukların vücuda sağladığı yararı duyan şaşıp kalıyor. İşte kavun kabuğunun faydaları…

KAVUN KABUĞU SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Sağlık açısından birçok etki sağlayan kavun kabuğu, şifalı içeceklerden biri olarak bilinmektedir. Öncelikle kavun kabuğu suyu yüksek su içeriği ile birlikte vücudun su dengesini korumaya yardımcı olurken cildin nemli kalmasını sağlamaktadır. Kavun kabuğu suyu içerisinde yer alan C vitamini ile birlikte betokaroten ve antioksidanlar açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Sindirim sisteminde olumlu etkiler sağlayan kavun kabuğu suyu içerdiği lif sayesinde de sindirimi kolaylaştırıp kabızlığın önüne geçmektedir.

Kavun kabuğunun faydaları nelerdir? Metabolizma, ödem, yağ yakımı...

Kavun kabuğu suyu mideye yatıştırıcı bir etkiye sahipken mide asidinin dengelenmesine de destek olmaktadır. Kavun kabuğu suyu ile gargara yaparak diş ve diş eti sağlığınızı da koruyabilirsiniz. İçerdiği potasyum ile birlikte kan basıncını düzenleyen kavun kabuğu suyu kalp sağlığını da desteklemektedir. Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayan kavun kabuğu suyu saç diplerine uygulandığında da saç dökülmesi ve egzama problemlerini hafifletmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN