Cenk Tosun Çekya'yı yıkan golü attı tarihe geçti! Tekrarlanması zor başarı...

Cenk Tosun Çekya'yı yıkan golü attı tarihe geçti! Tekrarlanması zor başarı...

F Grubu'nun son hafta maçında Çekya ile karşılaşan A Milli Takım, rakibini mağlup ederek gruptan çıktı. Türkiye'ye zaferi getiren golü atan Cenk Tosun, A Milli Takım tarihine geçti.

Almanya'da düzenlenen EURO 2024'te F Grubu'nun son hafta maçında Çekya ile karşılaşan A Milli Takım, rakibini 2-1 mağlup ederek grup aşamasını 2. sırada tamamladı. 16 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası'nda gruptan çıkma başarısı gösteren Türkiye'de Cenk Tosun, tekrarlanması zor bir başarıya imza atarak tarihe geçti.

Avrupa Şampiyonası'nda ikinci hafta karşılaşmasında Portekiz'e 3-0 mağlup olarak beklentilerin altında kalan A Milli Takım, grup aşamasının son maçında karşılaştığı Çekya'yı 2-1 mağlup ederek gruptan çıkmayı başardı.

Opta'nın aktardığına göre; Çekya karşılaşmasında zaferi getiren golü atan Cenk Tosun, A Milli Takım tarihinde Avrupa Şampiyonası'nda gol atan en yaşlı futbolcu olarak tarihe geçti.

33 yaşındaki tecrübeli golcü, 75. dakikada oyuna dahil olduğu karşılaşmada attığı galibiyet golüyle Türkiye'ye zaferi getiren isim oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN