Türkiye'de yangın alarmı: Birçok ilde mücadele sürüyor

Türkiye'de yangın alarmı: Birçok ilde mücadele sürüyor

Türkiye'nin batısında çıkan orman yangınları Çanakkale'nin Ezine, Aydın'ın Kuşadası ile İzmir'in Menderes, Selçuk ve Çeşme ilçelerinde devam ediyor. Alevler havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangınlar, bölgeyi etkisi altına alırken, ekipler gece gündüz demeden mücadele ediyor.

Çanakkale'nin Ezine, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde İzmir'in Menderes, Selçuk ve Çeşme ilçelerinde orman yangını çıktı, havadan ve karadan müdahale ediliyor.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Çeşme ilçemizde makilik ve zeytinlik alanda çıkan yangına İzmir Büyükşehir Belediyemizin itfaiye ekipleri, Orman Genel Müdürlüğü, İZSU ve İlçe Belediyemizin ekipleri 1 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı ile müdahalede bulunmuş ve yangın kontrol altına alınmıştır.

Alanda soğutma çalışmalarımız devam etmektedir.

İzmir'in Çiğli ilçesinde, otluk alanda başlayan ve makilik alan ile katı atık depolama alanına sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangın rüzgarın da etkisiyle makilik alana, ardından da Harmandalı Katı Atık Depolama Alanı'na sıçradı. Yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, sosyal medya hesabından yangına ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"İzmir İtfaiyesi ve Orman İtfaiyesinin hızlı müdahalesi ile yangın kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Tesiste insan ve çevre sağlığına zarar verecek herhangi bir olumsuz durum yaşanmamış, saha yangından zarar görmemiştir."

8'İ ORMANLIK ALANDAKİ 16 YANGINA MÜDAHALE EDİLDİ

İzmir'de bugün 8'i orman, 8'i kırsal alanda olmak üzere toplam 16 yangın çıktı, yangınlardan 11'i kontrol altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte 16 yangın çıktı.

Yangınlara 11 uçak, 27 helikopter, 171 arazöz ve iş makinesi, 972 personel ile müdahale edildi.

Yangınlardan 11'i kontrol altına alındı.

Çeşme, Menderes, Menemen, Selçuk ve Torbalı ilçelerindeki yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

ÇANAKALE'DE TARIM ARAZİSİNDE ÇIKAN YANGINA MÜDAHALE EDİLİYOR

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde zirai alanda çıkan yangının söndürülmesi için çalışma başlatıldı.

Yeniköy köyündeki tarım arazisinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Bozcaada'dan da dumanı görülen yangının bildirilmesi üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile Ezine Belediyesi ve Geyikli belde Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.

9569313-002.jpg

Rüzgarın etkili olduğu bölgede söndürme çalışması sürüyor.

Çanakkale'nin Ezine, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde İzmir'in Menderes, Selçuk ve Çeşme ilçelerinde orman yangını çıktı, havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangında bazı ev ve seralar zarar görürken, Menderes'te alevlerin yakınında bulunan Çamönü Mahallesi tahliye edildi.

ÇANAKALE'DE TARIM ARAZİSİNDE ÇIKAN YANGINA MÜDAHALE EDİLİYOR

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde zirai alanda çıkan yangının söndürülmesi için çalışma başlatıldı.

Yeniköy köyündeki tarım arazisinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Bozcaada'dan da dumanı görülen yangının bildirilmesi üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile Ezine Belediyesi ve Geyikli belde Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.

Rüzgarın etkili olduğu bölgede söndürme çalışması sürüyor.

aa-picture-20240629-35004082-001.jpg

ÇEŞME'DE YANGIN: OTOBAN TRAFİĞE KAPATILDI

İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan, havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangının ardından bir yangın da Çeşme’de çıktı. Ekipler, o yangına da havadan ve karadan müdahalesini sürdürüyor. Öte yandan, bir başka yangında da Çeşme-İzmir otobanı trafiğe kapatıldı.

Selçuk-Kuşadası kara yolu kapatıldı

İzmir'in Selçuk ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor

Yangın nedeniyle Arvalya mevkisinde, Selçuk-Kuşadası kara yolu araç trafiğine kapatıldı...

9569314-001.jpg

TOMA'LAR'DA DESTEK VERİYOR

Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine, çeşitli belediyelerin itfaiye ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar da destek veriyor.

Yangın nedeniyle ormanlık alanda bulunan hobi bahçesi tarzındaki bazı evler tahliye edildi. Jandarma ekipleri evlerin olduğu bölgede sirenler çalarak vatandaşların alandan ayrılmasını istedi.

Bölgede evi olan bazı vatandaşlar hortumlarla evlerinin çatısına, araçlarına ve arazilerine su tutarak yangına karşı tedbir aldı. Bazı seralar alevler nedeniyle zarar gördü.

Arazisine su tutan vatandaşlardan Ahmet Coşar, yangının nasıl çıktığını anlayamadıklarını, İnönü mevkisinde çıkıp çevreye yayıldığını anlattı. Traktörüyle su getirerek yangına müdahaleye destek verdiğini kaydeden Coşar, "Şimdi soğutma yapıyorum. İleride bir ev yandı. Kozalak sıçrar diye soğutma yapıyorum" dedi.

Alevlerin yakınında bulunan Çamönü Mahallesi tahliye edildi. Jandarma ekipleri, anonslarla vatandaşların hızlı hareket etmesini istedi.

orman-yangini-canakkale-aa-2249294.jpg

Bazı belediye ekiplerinin, sahipsiz hayvanlara yönelik çalışma yaptığı görüldü.

TSK'YE AİT 5 HELİKOPTER GÖREVLENDİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İzmir'de devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek için Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 3 adet Couger tipi helikopter ile 2 adet CH-47 tipi helikopter görevlendirildi" ifadesi kullanıldı.

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek de yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi:

"Öğle saatlerinde çıkan ve Değirmendere, Çamönü, Ataköy mahallelerimizi etkileyen yangına karşı belediye ekiplerimizin de desteğiyle Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor. İnşallah en kısa sürede bu felaket sona erer. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun."

aa-picture-20240629-35004735.jpg

ÇEŞME'DE YANGIN

Çeşme ilçesi Germiyan Mahallesi'ndeki makilik alanda da henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 uçak, 1 helikopter, 7 arazöz ve 1 su ikmal aracı sevk edildi.

Yangının saat 14.34'te başladığı, ekiplerin ilk müdahaleyi 14.47'de yaptığı belirtildi. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Urla ilçesinde, İzmir-Çeşme Otoyolu kenarındaki otluk alanda da yangın çıktı.

Yangın nedeniyle İzmir'den Çeşme yönüne giden şerit yaklaşık 20 dakika trafiğe kapatıldı. Ekiplerin müdahalesinin ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

aa-picture-20240629-35004730-001.jpg

İZMİR SELÇUK'TA YANGIN

İzmir'in Selçuk ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Selçuk-Kuşadası kara yolu kenarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

KUŞADASI'NDA YANGIN

Aydın’ın Kuşadası ilçesi Selçuk yolu üzerindeki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor.

KAHRAMANMARAŞ'TA ORMAN YANGINI

Kahramanmaraş’ta orman yangını çıktı. Ekipler, alevleri kontrol altına almak için çalışma başlattı. Onikişubat ilçesinin Maksutlu Mahallesi’ndeki ormanda saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine Orman Bölge Müdürlüğü bölgeye çok sayıda yangın söndürme işçisi sevk etti. Ekipler, 7 arazöz, 5 ilk müdahale ve 2 su ikmal aracıyla alevlere müdahale ediyor. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı da söndürme çalışmalarına destek için bölgeye 100 personelle 30 araç sevk etti.

ttt.jpg

BURSA'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Bursa'nın Keles ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Kırsal Baraklı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevlerin fark edilmesinin ardından Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından olay yerine ekipler sevk edildi.

BALIKESİR'DE ORMAN YANGINI

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde çıkan orman yangınını söndürmek için çalışma başlatıldı. İlçeye bağlı kırsal Çaygören Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünce olay yerine ekipler yönlendirildi. YANGIN, 2 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDISındırgı ilçesine bağlı Çaygören Barajı yakınlarında saat 13.00 sıralarında başlayan orman yangını, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 6 helikopter, 2 uçak, 14 arazöz, 2 su ikmal aracı, 6 ilk müdahale aracı, 3 hizmet aracı, 3 dozer, 2 greyder ve 70 personelin yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye, park ve bahçe sulama araçlarının müdahalesiyle 2 saatte kontrol altına alındı.

KARAMAN'DA ORMAN YANGINI

Karaman'ın Ermenek ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Ermenek ilçesine bağlı Ardıçkaya ve Yaylacık mevkilerinde dün akşam saatlerinde belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye Ermenek Orman İşletme ve Ermenek Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Dün başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları bugün de devam ederken, havadan helikopter ile de destek sağlanıyor. Ekipler yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN