Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri sahiplerini buldu: İstanbul Şehir Tiyatroları’na 8 ödül birden

Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri sahiplerini buldu: İstanbul Şehir Tiyatroları’na  8 ödül birden

Yeni Tiyatro Dergisi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri, Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle sahiplerine verildi. İBB Şehir Tiyatroları, 8 ödüle layık görülürken bu yıl ‘Onur Ödülü’nü Göksel Kortay ve Rutkay Aziz paylaştı.

Yeni Tiyatro Dergisi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri, Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle sahiplerine verildi. Jüri başkanlığını Dr. Erbil Göktaş, genel koordinatörlüğünü ise Mustafa İri’nin üstlendiği ödüller için, jüri üyeleri 2023-2024 sezonunda 300’den fazla oyun izledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Yeni Tiyatro Dergisi 11. Emek ve Başarı Ödülleri’nde 8 ödüle layık görülürken, BKM yapımı ‘Hücreler’ oyunundaki performansıyla bu yıl komedi kategorisinde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülüne Engin Günaydın değer görüldü. ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülüne ise Oyun Atölyesi’nin ‘Kel Diva’ oyunundaki performansıyla Zuhal Olcay layık görüldü.

zyhal.jpg
Zuhal Olcay

Bu yıl ‘Onur Ödülü’nü alanlardan biri olan 85 yaşındaki usta oyuncu Göksel Kortay, ömrünün sonuna kadar sahnede olmak istediğini belirterek, “Bu ödüller gerçekten çok özeldir. Bizleri heyecanlandırır, heveslendirir. Bu sene sanat yaşamımda 60’ıncı yıl. Onun için bu ödül bana çok iyi geldi” dedi. Onur Ödülü’nün diğer sahibi Rutkay Aziz de “Göksel Kortay’la böyle bir ödülü almaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Ayrıca ödül alacak bütün meslektaşlarımı da yürekten kutluyorum” ifadesini kullandı. Törende konuşan Erbil Göktaş, Yeni Tiyatro Dergisi’nin 18 yıldır yayın hayatına devam ettiğini belirterek, yakın zamanda da Yeni Sinema Dergisi’ni çıkaracaklarını söyledi.

burhan.jpg
Engin Günaydın

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN