Elektrikli araçlar, ağaçlardan şarj olacak! Yeni sistem o kentte başladı

Elektrikli araçlar, ağaçlardan şarj olacak! Yeni sistem o kentte başladı

Elektrikli araçların sayısı arttıkça şarj çözümlerinin de sayısı artıyor. Yeni tasarlanan bir şarj sistemi, kaldırımlarda daha az yer kaplıyor. İşte detaylar...

ABD merkezli elektrikli araçlara altyapı hizmeti sunan Gravity, yüksek hızlı şarj ünitelerini duyurdu. Geliştirilen sistem, 500 kW'a kadar da şarj hızı sunuyor.

Hareketli kola sahip direkler kullanılan sistemde, şarj ünitesi çok daha az yer kaplıyor. Şarj sırasında aşağı doğru hareket eden şarj kolu, işlem bitince ilk konumuna geri dönüyor.

elektrikli-araclar-icin-sarj-agaci-1.jpeg

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN 'ŞARJ AĞAÇLARI' KURULACAK

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, New York'ta hizmet veren şirket, Manhattan'daki tek gerçek hızlı şarj açma planlarını zaten duyurmuştu. Bunun ardından yeni sunduğu sistem, 200 kW ve 500 kW'lik ünitelere sahip. Aynı zamanda 1000 Volt'a kadar destek sunuyor.

Bu şarj ağaçlar New York'taki otopark altyapısına benzer şekilde, kurulum için herhangi bir ekstra yükseltme gerektirmiyor. Sistem, 200 kW'lık bir şarj cihazıyla 13 dakikada veya 500 kW'lık bir şarj cihazıyla 5 dakikada 200 mil menzil sunabiliyor.

elektrikli-araclar-icin-sarj-agaci-2.jpeg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN