iPhone, bu hatayı yaptığınızda sizi uyaracak! iOS 18 güncellemesiyle geliyor

iPhone, bu hatayı yaptığınızda sizi uyaracak! iOS 18 güncellemesiyle geliyor

Apple'ın iPhone modelleri için yayınlayacağı iOS 18 yazılım güncellemesi, şarjla ilgili önemli yenilikler getiriyor. İşte detaylar...

ABD'li yazılım ve donanım şirketi Apple'ın WWDC 2024 etkinliğinde tanıttığı iOS 18 ile ilgili bazı yeni özellikler de paylaşılmaya başlandı. iOS 18, iPhone pil sağlığı ve şarj ayarlarında birkaç önemli değişiklik getiriyor.

İSTEĞE BAĞLI ŞARJ LİMİTLEME

Webrazzi'de yer alan habere göre, Apple, iPhone 15 kullanıcıları için daha fazla şarj limiti ayarının yanı sıra yavaş şarj cihazı kullandığınıza dair bilgiler de ekledi. iOS 18 için Ayarlar uygulamasında, iPhone 15 kullanıcıları, 'Pil' menüsünün 'Şarj' bölümünde bir şarj limiti ayarlamak için çeşitli seçenekler görecek. Daha önce yüzde 80'lik bir şarj limiti belirlemenize izin veren Apple, şimdi yüzde 85, yüzde 90 ve yüzde 95'lik şarj limitleri belirlemek için daha ayrıntılı seçenekler ekledi.

iOS 18 ayrıca iPhone'unuzu şarj etmek için yavaş bir şarj cihazı kullanıp kullanmadığınızı size söyleyebilecek yeni bir özellik de içeriyor.

iphone-ios-18-sarj-uyarisi.jpg

YAVAŞ ŞARJ OLDUĞUNDA UYARACAK

Bunun için Ayarlar uygulamasında 'Pil' menüsünü seçmek ve Pil Seviyesi grafiğine bakmak gerekiyor. Eğer yavaş bir şarj cihazıyla aktif olarak şarj ediyorsanız, bir uyarı mesajı ile karşılaşılacağı belirtiliyor. Grafiğin kendisinin de yavaş şarj cihazı kullanıldığını gösteren yeni bir turuncu renkle güncellendiğinin altı çiziliyor.

Tam olarak neyin yavaş olarak kabul edildiği ise belli değil, ancak bu tanımlama, yavaş şarj hızları gören ve nedeninden emin olmayanlar için yararlı diyebiliriz.

Apple, iOS 18'i geliştiricilere açtı, ancak işletim sisteminin herkes için aktif edilmesi sonbaharı bulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN