‘Gurbet Kuşu’ 60 yıllık bir hikayeyi anlatacak

‘Gurbet Kuşu’ 60 yıllık bir hikayeyi anlatacak

Türkiye ile Belçika arasında imzalanan Göç Anlaşması’nın 60. yıl dönümü 29 Haziran’da Türk ve Belçika kökenli sanatçıların katılımıyla düzenlenecek festivalle kutlanacak. ‘Gurbet Kuşu Festivali’nin tanıtım toplantısında konuşan Belçika Başkonsolosu Tim Van Anderlecht, “Amacımız, Belçika ve Türkiye’de başarılara imza atmış olan kişileri bir araya getirmek” dedi.

Türkiye ile Belçika arasında 16 Temmuz 1964’te imzalanan Göç Anlaşması’nın 60’ıncı yıl dönümü ‘Gurbet Kuşu Festivali’ ile kutlanacak. 29 Haziran’da İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenecek festivalin tanıtım toplantısında konuşan Belçika’nın Türkiye Başkonsolosu Tim Van Anderlecht, “Her ailede 60 yaş önemli bir dönem yani üç kuşak anlamına geliyor. Vakti zamanında imzalanan bu sözleşme aslında yüz binlerce insanın hayatında etkili olmuştur. Anlaşma aynı zamanda her iki ülke arasında birçok insanın ilişki kurmasını sağlayan bir başlangıç oldu” dedi.

gurb1.jpg

TÜRK VE BELÇİKA KÖKENLİ SANATÇILAR

Festivalin amacının hem Göç Anlaşması’nın 60’ıncı yılını kutlamak hem de Belçika ve Türkiye’de başarılara imza atmış olan kişileri tanıtmak ve bir araya getirmek olduğunu söyleyen Tim Van Anderlecht, “Sanatçılarımız arasında üçü Türk ve Belçika kökenli. Ali Pınar hem bir oyuncu hem de bir müzisyen. Kubat bildiğiniz gibi müzisyen. Doğukan Manço Dj’lik yapıyor aynı zamanda Barış Manço’nun oğludur. Festival vesilesiyle biraz Belçika’yı tanıtmak istiyoruz. Belçika’nın geniş ve farklı kesimlere açık olduğunu, dünya çapında değişik kökenlerden gelen kişileri kabul eden bir ülke olduğunu tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.

Festivalde, 60’ıncı yılda üç kuşaktan her yaş için çeşitli etkinliklerin olacağını belirten Tim Van Anderlecht, “Festivalimiz ücretsiz olacaktır. Katılmak isteyenlerin konsolosluğumuzun Instagram sayfasındaki linkten kayıt olması yeterli olacak. Ziyaretçilerimiz çeşitli Belçika yemeklerini tadabilecekler. Aileler de çocuklarıyla birlikte gelebilirler” dedi.

İstanbul’un yüksek seviyede kültürel etkenlikleri organize etmek için ideal bir şehir olduğunu belirten Başkonsolos Tim Van Anderlecht, “İstanbul bir başkonsolosun işini düzgün şekilde yapabilmesini sağlayacak bütün olanaklara sahip bir şehir” dedi. Festivale siyasetçi davet edilmediğini de ifade eden Tim Van Anderlecht, “Haziran ayı sonunda Belçika Avrupa Birliği dönemsel başkanlığı sona erecek. Yeni bir seçim oldu. Siyasetçilerimiz yeni bir hükümet kurmakla meşguller. Yeni hükümet kurulduktan ve görevlerini devraldıktan sonra bir ziyaretlerinin olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Belçika İstanbul Başkonsolosu Tim Van Anderlecht, Belçikalı Türk komedyen Erhan Demirci ve Hadise’nin açılış konuşmasını yapacağı etkinlikte Belçikalı yazar Tom Naegels, göç üzerine yazdığı best seller kitabını konu alan bir seminer verecek. Festival akşamında ise Komedyen Demirci ve Belçika eski güzeli Zeynep Sever Demirel’in sunacağı gecede Türk kökenli Belçika vatandaşı olan sanatçılar Kubat, Doğukan Manço, Ramazan Sesler ve Ali Pınar&Poetic Ensemble sahne alacak. Davetliler, müzikal ve DJ performanslarıyla dolu etkinlikte Türk-Belçikalı sanatçıların resim ve fotoğraf sergilerini gezerken, geleneksel Belçika yemeklerini de tatma imkânı bulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN