Topkapı Sarayı'nda gece turları başlıyor

Topkapı Sarayı'nda gece turları başlıyor

Tarihi Topkapı Sarayı, ilk kez gece saatlerinde de ziyaretçilerine kapılarını açacak. Bu özel uygulama, 29 Haziran'dan itibaren her cumartesi akşamı 21.00 - 23.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Gece turu için özel biletler gişeden temin edilebilecek.

Milli Saraylar Başkanlığı'na bağlı Topkapı Sarayı, 1924'ten bu yana müze olarak hizmet vermenin ardından ilk defa gece saatlerinde de ziyaretçilerini ağırlayacak. Heyecan verici uygulama, yarın 29 Haziran'da başlayacak ve her cumartesi 21.00 - 23.00 saatleri arasında devam edecek.

Gece turları, ziyaretçilere Topkapı Sarayı'nın tarihi ve ihtişamını bambaşka bir atmosferde deneyimleme imkanı sunacak. Rehber eşliğinde gerçekleştirilecek turlarda, sarayın ışıklandırılmış bahçeleri ve bazı önemli binaları gezilebilecek.

Geceye özel turlar, gruplar halinde gerçekleştirilecek. İlk grup yarın saat 21.00'de, ikinci grup ise 22.00'de kabul edilecek. Grupların 300 kişiyi geçmemesine özen gösterilecek.

YAKIN ZAMANDA AÇILAN KUŞHANE MUTFAĞI DA GEZİLECEK

Gece turlarının başlangıç ve bitiş noktası Bab-ı Hümayun olacak. Gezi kapsamında ikinci avluda yer alan Divan-ı Hümayun, Kubbealtı ve Saray Saatleri Galerisi görülebilecek.

Harem bölümünde de Karaağalar Mescidi, Karaağalar Taşlığı, Cariyeler Koridoru, Valide Sultan Dairesi, Hünkar Hamamı, III. Murat Has Odası, Gözdeler Dairesi ve Mabeyn Taşlığı, Altın Yol ile yeni sergi düzeniyle yakın zamanda ziyarete açılan Kuşhane Mutfağı gezilebilecek.

Gece ziyaretleri kapsamında Topkapı Sarayı'nın üçüncü avlusunda yer alan Arz Odası, Mukaddes Emanetler Dairesi ve Fatih Köşkü ile Hazine Sergisi de yeniden keşfedilebilecek. Topkapı Sarayı'nın dünyaca ünlü Hazine Sergisi içerisinde yer alan Kaşıkçı Elması, Topkapı Hançeri ve Altın Taht gibi eserler de görülebilecek.

Ziyaretçiler saraydaki gece turunda Havuzlu Teras'ta dolaşabilecek, İftariye Kameriyesi'nden ise İstanbul'u seyredebilecek.

Geziye özel biletler gişeden temin edilebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN