Sivas Katliamı'nı anlatan 'Hafıza' sergisi Beyoğlu'nda açıldı

Sivas Katliamı'nı anlatan 'Hafıza' sergisi Beyoğlu'nda açıldı

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te 33 canın yakılarak katledildiği Madımak Katliamı'nın 31. yıl dönümü nedeniyle Beyoğlu'nda "Hafıza" sergisi açıldı. Sergi, Madımak Katliamı Hafıza Merkezi ve Beyoğlu Belediyesi'nin iş birliğiyle İstiklal Sanat Galerisi'nde ziyarete açıldı.Sergide, katliamda hayatını kaybeden 33 canın anısına Sena Şat tarafından hazırlanan illüstrasyonlar ve biyografiler yer alıyor.

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te 33 canın yakılarak katledildiği Madımak Katliamı'nın 31. yıl dönümü, İstanbul'da "Hafıza" sergisiyle anıldı. Madımak Katliamı Hafıza Merkezi ve Beyoğlu Belediyesi iş birliğiyle İstiklal Sanat Galerisi'nde açılan sergi, katliamın acısını ve yaşananları unutmama çabasını yansıtıyor.

Sergide, katliamda hayatını kaybeden 33 canın anısına Sena Şat tarafından hazırlanan illüstrasyonlar ve biyografiler yer alıyor. Eylem Şen'in yönetmenliğini yaptığı "Unutulmayan Madımak Sanal Müze Belgeseli" de sergi kapsamında gösteriliyor.

Sergi öncesi, İstiklal Caddesi'ne katılımcılar tarafından karanfiller bırakılarak katliamda hayatını kaybedenler anıldı.

Açılış töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, 31 yıl önce yaşanan katliamı ve o gün yaşadığı duyguları anlattı. Güney, Sivas katliamının Türkiye demokrasi tarihinin en kara günlerinden biri olduğunu ve bu katliamın asla unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Katliamdan sağ kurtulan halk ozanı Ali Çağan ve katliamda hayatını kaybeden Handan Metin'in ablası Şehriban Metin de törende duygularını paylaştı. Çağan, katliam günü yaşananları anlattı ve otelde bulunan 33 canın canlı yayında katledildiğini söyledi. Metin ise 31 yıl önce kaybettiği kız kardeşi Handan'ı ve o gün yaşadıkları acıyı anlattı.

Konuşmaların ardından "Unutulmayan Madımak Sanal Müze Belgeseli" gösterimi gerçekleştirildi. Belgesel, 2 Temmuz'a kadar İstiklal Sanat Galerisi'nde 11.00-17.00 saatleri arasında her saat başı izlenebilecek.

"Hafıza" sergisi, 2 Temmuz'a kadar İstiklal Sanat Galerisi'nde ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN