Yüzdeki koyu lekeleri gidermek daha önce hiç bu kadar kolay olmamıştı! Buzdolabınızdaki bu ürün koyu lekelerinizi silip atacak

Yüzdeki koyu lekeleri gidermek daha önce hiç bu kadar kolay olmamıştı! Buzdolabınızdaki bu ürün koyu lekelerinizi silip atacak

Kusursuz ve lekesiz her kadının hayali. Fakat cildimizde zaman zaman koyu renkli lekeler oluşabiliyor. Bizi aynada mutsuz eden bu görüntüden nasıl kurtulabiliriz? Yaygın olarak bulunan bu bileşenle temiz, lekesiz bir cilt elde etmek için ipuçları öğrenin ve deneyin...

Cildinizde koyu lekeler oluşmasının tek nedeni yaş değildir. Güneş ışığına, kirleticilere veya hormonal dengesizliklere maruz kalmak da koyu lekelerin oluşmasına neden olabilir. Doğal ilaçlar için reçetesiz satılan kremlerden vazgeçen birçok insanla, koyu lekeleriniz için biraz limon suyu deneyebilirsiniz. Hiperpigmentasyonun tedavisinde etkili olabilecek C vitamini ve antioksidanlar bakımından yüksektir. Bu haberimizde, koyu lekelerden kurtulmak için limon suyunu kullanmanın bazı doğal yollarını derinlemesine inceleyeceğiz.

LİMON SUYU KOYU LEKELERİ GİDERMEDE NASIL ETKİLİDİR?

Cildimiz, karakteristik renginden sorumlu bir pigment olan melanin üretir. Bazı faktörler bu pigmentin fazla üretilmesine neden olarak pigmentasyon ve koyu lekelere yol açar. Pigmentasyonun başlıca nedenlerinden biri güneş ışığına aşırı maruz kalmaktır. Hormonal dengesizlik, vitamin/mineral eksiklikleri, gastrointestinal bozukluklar ve stres gibi diğer faktörler de koyu lekelere neden olabilir. Limon suyu, koyu lekelerin hafifletilmesine yardımcı olmak için tek başına veya diğer bileşenlerle birlikte kullanılabilen doğal bir bileşendir. Meyve suyu, diğer OTC ürünleriyle benzer ağartma özelliklerine sahiptir. Doğal asitliği, koyu/kahverengi lekeleri kademeli olarak azaltabilen organik bir ağartma maddesi olarak çalışmasını sağlar.

Limon suyundaki C vitamini, melanin üretimini (melanogenez olarak da adlandırılır) engelleyerek çalışır. Besin genellikle cilt hiperpigmentasyonunu ve yaşlılık lekelerini tedavi etmek için kullanılır.

Uygulanışı

  1. İnce bir macun elde etmek için tüm malzemeleri karıştırın.
  2. Macunu etkilenen bölgelere uygulayın ve yaklaşık 10 dakika kurumasını bekleyin.
  3. Yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

Bunu Ne Sıklıkta Yapmalısınız?

Bu paketi haftada 2-3 kez kullanın.

beyaz-sac-4789.jpg

2. HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI VE LİMON SUYU

Hindistan cevizi yağında bulunan antioksidanlar, güneş ışığı ve kirliliğin neden olduğu cilt hasarını azaltır. Hindistan cevizi yağı ayrıca cildi UV radyasyonundan korur ve cilt bariyeri işlevini geliştirir. Yağ ayrıca cildi nemlendirir ve nemlendirir.

İhtiyacınız olanlar

  • 2-3 damla hindistan cevizi yağı
  • 2-3 damla limon suyu

Uygulanışı

  1. Her iki malzemeyi de karıştırın ve etkilenen bölgeye karışımla masaj yapın.
  2. 20-25 dakika bekletin.
  3. Ilık suyla durulayabilir veya ılık suya batırılmış yumuşak bir peçete kullanarak silebilirsiniz.

Bunu Ne Sıklıkta Yapmalısınız?

Bunu her gün bir kez tekrarlayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN