Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. Birleşimi gerçekleşti

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. Birleşimi gerçekleşti

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. Birleşimi Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi 1. Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında toplandı. Meclis toplantısında; Komisyonlara Havale Edilen 11, Birimlerden Gelen 3 ve Gündem Dışı 1 madde olmak üzere toplam 15 madde görüşüldü.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. Birleşimi Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi 1. Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında toplandı.

Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen toplantıda; Komisyonlara Havale Edilen 11, Birimlerden Gelen 3 ve Gündem Dışı 1 madde olmak üzere toplam 15 madde görüşüldü.

Uyan: “12 Eylül ülkemiz için kara bir gün kara bir leke”

Meclisi 1. Başkan Vekili Ali Uyan, Gündem Dışı Konuşmalar Bölümü’nde bir takım açıklamalarda bulunarak, gündeme ilişkin de değerlendirmeler yaptı. 14 Eylül’ün Mevlid Kandili olduğunu hatırlatan Uyan, “Tüm ülkemizde ve İslam coğrafyasında kutlanacak. Ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyada barışın egemen olması, gecede yapılacak olan hayırların, edilecek olan duaların kabul olması dileklerimle Mevlid Kandili’miz kutlu olsun” sözlerine yer verdi.

Ayrıca 19 Eylül Gaziler Günü’nü de unutmayan Uyan, “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları olmak üzere, hayatta olan gazilerimize sağlıklı günler diliyorum. Gaziler Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu. Uyan son olarak 25 Eylül Dünya Eczacılar Günü’nü de hatırlatarak, hekimler kadar önemli bir görevi üstlenen tüm eczacıların gününü kutladı.

Bir Meclis üyesinin 12 Eylül’e değinmediği yönündeki eleştirisi üzerine Uyan, “12 Eylül ülkemiz için kara bir gün kara bir leke. Ben 12 Eylül’de kutlanacak bir yön bulmadığım ve kutlanacak günler arasında olmadığı için 12 Eylül’den bahsetmedim. Ben de 12 Eylül’ün mağdurlarından biriyim. 12 Eylül’ün ne kutlanacak bir tarafı ne de hatırlanacak bir tarafı var. Yine de teşekkür ediyorum size; o acıları gerçekten tüm halkımız, buradaki Meclis üyelerimiz, bizlerle beraber bu çatı altında olan tüm arkadaşlarımız hem de bizleri televizyonları ve radyoları başında dinleyen vatandaşlarımız hatırladı. O günleri hatırlamaya yaşı yetenler o acıyı hissetti, yaşı yetmeyenler de mutlaka büyüklerinden dinlemişlerdir. 12 Eylül’ün acı tarihini hatırlattığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Uyan, Meclis üyelerinin bazı konularda Meclis gününü beklemeden ilgili dairelere ulaşarak, sorunlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturabileceklerinden bahsederek, “Elbette ki burada bütün Meclis üyelerimizin kendilerini, vatandaşlarımızın sorunlarını, mahallelerin, tüm ilçelerin sıkıntılarını buradan anlatması kadar doğal hiçbir şey yok. Ama çözüm odaklı olması anlamında eğer ilgili birim müdürlerini, daire başkanlıklarını arasanız ve onlara bunları ifade etseniz hem sizleri bilgilendirirler hem de Meclis günlerini beklemeden o konuların buraya kadar gelmesine gerek kalmayacak ve o sorunlar çözülmüş olacak” diye konuşarak, ilgili konuların daha hızlı çözüme kavuşturulabileceğinden bahsetti.

Meclis toplantısı komisyonlara havale edilen 11, birimlerden gelen 3 ve gündem dışı 1 madde olmak üzere toplam 15 maddenin karara bağlanmasının ardından sona erdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN