Genel kültür olarak düşük seviye insanlar

Genel kültür olarak düşük seviye insanlar

Bir insanın seviyesi okumuş ya da okumamış olması ile ilgili değildir. Bir insanın seviyesi kendini ne kadar geliştirmiş olması ve genel kültür ile ilgilidir. Okumuş ama cahil kendini geliştirememiş bir insan ne kadar okursa okusun kültür seviyesinin altındadır.

Toplumumuzda bir deyim vardır ve bu deyim çok yerinde ve haklı bir sözdür. "Cahiller kadar konuşsak yeter." Bu sözde cahil olarak nitelendirdikleri kişi okumamış kişi değil kendini geliştirmemiş ve çok konuşan kişilerdir. Günümüz toplumun da bu tez çok yerindedir. Çünkü her yerde gördüğümüz ve hala görecek olacağımız cahil insanların sesleri gürken, gelişmiş ve kendini geliştirmiş insanların sesleri daha kısıktır. Yerinde ve etkili konuşurlar.

KÜLTÜR SEVİYESİ

Günümüzde eskiye oranla daha çok okuyan insan sayısı bulunmaktadır. Bu insanların ne kadar kendini geliştirmiş olduğu muamma olsa da en azından okuyan insan sayısı eskiye oranla çok büyük bir artış göstermektedir. Okuyan insan sayısı arttıkça ülkemizin kültür seviyesi bu oranda artar. İnsanlar seviye olarak kendini ne kadar yükseltirse ülkemizde o kadar iyi bir hale gelir. İnsan kapasitesi asla düşük değildir.

Sadece bunu kullanmayan ve kendini geliştirmeyen insan topluluğu vardır. Bu da çok acı bir tablo meydana getirir. Günümüzde böyle insanları görmek can sıkıcı olur hem de insanı üzüyor. Toplumumuzu daha üst seviyeye yükseltmeyi herkes gibi biz de çok isteriz. Ne yazık ki bazı cahil diye nitelendirdiğimiz İnsanlar sonucunda ülkemiz istediği yere gelemiyor. İstediği ilgiyi ve sevgiyi göremiyor. Hiç okula gitmemiş bir insan kendini geliştirirken üniversite okuyup bir meslek sahibi olan insan sadece bu iş için çalışıp kendini ondan sonra asla geliştirmeyip cahil bir şekilde yaşıyor. Bu da ülkemizin eksikleri olduğunu gösteriyor.

Bir insanın sadece hedefinin bir meslek sahibi olduktan sonra Sadece oturup hayatını yaşaması olmamalı. İnsanlar meslek sahibi olduktan sonra her şey bitmiş gibi davranmamalı ve daha çok kendini geliştirip alanında kendini çok yükseltmeli sadece alanında da değil ilgi duyduğu ve yeteneği olduğu alanlarda da yükseltmeliyiz. Ancak böyle toplum seviyesini üst düzeye getirebiliriz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN