Çalışmaya devam eden emeklilere şok: Maaşınız kesilebilir! Hemen e-Devlet'e girip kontrol edin

Çalışmaya devam eden emeklilere şok: Maaşınız kesilebilir! Hemen e-Devlet'e girip kontrol edin

Emeklilerin çalışmasının desteklenmesine yönelik primler doğru kodla bildirilmediği takdirde emekli maaşları durduruluyor. İşte detaylar...

Emekli maaşıyla geçinmekte zorlanan ve çalışmaya devam eden EYT'li emekliler, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) doğru bildirim yapmazsa maaş kesintileriyle karşı karşıya kalabiliyor.

E-DEVLET'TEN KONTROL EDİLMELİ

Özellikle primlerin 02 kodlu Sosyal Güvenlik Destek Primi üzerinden ödenmesi gerekirken, 01 kodlu Tüm Sigorta Kolları koduyla yatırılması durumunda, SGK emekli olmadığınızı varsayarak maaşınızı kesiyor. Bu nedenle, primlerinizin doğru kodla ödendiğini e-Devlet üzerinden düzenli olarak kontrol etmeniz şart.

Sozcu'de yer alan habere göre, son dönemde, SGK'nın bu sıkı takipleri nedeniyle maaşı kesilen emekli sayısında artış gözlemleniyor. Uzmanlar, emeklilerin primlerini sık sık e-Devlet üzerinden kontrol etmeleri gerektiğini ve bu sorumluluğun kendilerinde olduğunu hatırlatıyor. Doğru kodla bildirim yapılmadığı takdirde, maaş kesintisinin farkına bile varmayabilirsiniz.

EMEKLİ MAAŞIN KESİLDİ Mİ NASIL ANLARIM?

* e-Devlet'e girin ve SGK prim ödemelerinizi kontrol edin.

* Primlerinizin 02 kodlu Sosyal Güvenlik Destek Primi olarak yatırıldığından emin olun.

* Yanlış kod kullanımı durumunda hemen işverenle iletişime geçerek düzeltme talep edin.

* Bu adımları takip ederek, maaş kaybı yaşamadan çalışmaya devam edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN