Ayakta idrar yapanlar dikkat, yandınız! Öyle bir zararı ortaya çıktı ki... Tüm bakteriler ciğerlere doluyor

Ayakta idrar yapanlar dikkat, yandınız! Öyle bir zararı ortaya çıktı ki... Tüm bakteriler ciğerlere doluyor

Ayakta idrarını yapanlar dikkat, sağlığınızla oynuyorsunuz! Ortamdaki tüm bakteriler ciğerinize doluyor! Öyle bir zararı ortaya çıktı ki...

Ayakta idrar yapmanın sağlığınızı olumsuz etkileyebileceğini biliyor muydunuz? Görünüşte zararsız olan bu alışkanlık, aslında fark etmeden ciddi bir risk oluşturabilir. Ayakta idrar yapmak, yüzlerce küçük damlacığın etrafa yayılmasına ve soluduğunuz havaya karışmasına neden olur. Bu da ortamdaki bakterilerin akciğerlerinize dolmasına yol açabilir.

UZMANLAR UYARIYOR: OTURARAK İDRAR YAPMAK DAHA SAĞLIKLI

Ayakta idrar yapmak kabir azabı sebebi mi? - Haber365

Son yapılan araştırmalar, özellikle alt idrar yolu sorunları yaşayanlar için oturarak idrar yapmanın daha faydalı olduğunu gösteriyor. Oturur pozisyonda idrar yapmak, pelvik kasların daha iyi gevşemesine ve mesanenin tamamen boşalmasına yardımcı olur. Böylece, mesanede idrar kalıntısı birikmez ve idrar yolu enfeksiyonu riski azalır.

NEDEN OTURARAK İDRAR YAPMAK DAHA İYİ?

  • Mesanenin tamamen boşalmasını sağlar
  • Pelvik kasların gevşemesine yardımcı olur
  • İdrar yolu enfeksiyonu riskini azaltır

Ayakta idrar yapmanın görünmeyen zararlarını göz önünde bulundurup, oturarak idrar yapmayı alışkanlık haline getirerek sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN