Yemekten sonra bol bol için: Dişleri bembeyaz yapıyor! Meğer beyaz dişin sırrı mutfağımızdaymış

Yemekten sonra bol bol için: Dişleri bembeyaz yapıyor! Meğer beyaz dişin sırrı mutfağımızdaymış

Diş beyazlatmak için çeşitli yöntemler uygulanıyor. Diş hekimine göre, yemekten sonra yapacağınız bir basit alışkanlık, dişlerinizi beyazlatmada ve kötü ağız kokusunu önlemede oldukça etkili. İşte, evde diş beyazlatma yöntemi...

Diş sararması, günlük hayatta hayli dikkat çeken ve rahatsızlık veren bir sorun. Dişleri beyazlatmak için ise genellikle karbonat ve limon gibi doğal yöntemlere başvurulur ya da pek çok kişi yemeklerden sonra dişlerini fırçalar. Fakat çok sık diş fırçalamak, diş minesine zarar verir ve diş etlerini aşındırır.

DİŞİ EN ÇABUK NE BEYAZLATIR?

Medyatava'da yer alan habere göre, Dr. Shaadi Manouchehri'ye göre dişlerinizi beyazlatmak, kötü nefesi önlemek ve çürük riskini önlemek için yemekten sonra su içmelisiniz.

Her yemekten sonra içilen su, dişleri gün boyu taze ve temiz tutmada etkili. Ayrıca çay, kahve ve atıştırmalık tükettikten sonra da su içmelisiniz.

Su içmek; vücudunuzun, dişlerinizde biriken her şeyi temizlemeye etkili olan tükürük üretimini artırır. Yemeklerden sonra dişlerinizi fırçalamak yerine, su içerek kalıcı beyaz dişler elde edebilmeniz mümkün hale gelir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN