Günde 1 sivri biber o ağrıyı unutturuyor! Evde olan hemen deneyecek: Basit ama etkili yöntem…

Günde 1 sivri biber o ağrıyı unutturuyor! Evde olan hemen deneyecek: Basit ama etkili yöntem…

Çarşıda markette kolayca bulunan her evde yer alan sivri biberler bakın ne işe yarıyormuş? Yemeklere lezzet katmakla kalmıyor sağlık açısından da pek çok faydayı beraberinde getiriyor. Günde bir tane tüketen bir daha bırakamıyor.

Salatalarda, yemeklerde yer alan sivri biber hem lezzetli hem de sağlıklı bir sebze olarak biliniyor. Hemen hemen her evde bulunan sivri biberler yemekleri lezzetlendirmekle kalmayıp birçok faydayı da beraberinde getiriyor. Hem yeşili hem de kırmızısı bulunan sivri biberler uzun ve ince yapılı bir biber türü olarak bilinmektedir. Çoğunlukla çiğ olarak tüketilen biber çeşitlerinden biri olan sivri biber C vitamini açısından da son derece zengindir. Ancak vücutta öyle bir görevi var ki bağımlıları asla bırakamayacak. Vücudunuzdaki o ağrının çözümü sivri biberde yatıyor.

AĞRIYI BIÇAK GİBİ KESİYOR

Yapılan araştırmalar doğrultusunda sivri biber içerisinde bulunan kapsaisin maddesi migren ataklarını azaltmaya yardımcı oluyor. Baş ağrısı ve migreni hafifletmeye yardımcı olan sivri biber yemeklerin yanında tüketilmektedir. 1-2 tane sivri biber ağrılarınızı hafifletirken migren ağrısını da bıçak gibi kesip atıyor.

Sağlık açısından olağanüstü acı biber - KOHA.net

Migren atakları tuttuğunda ya da tutmadan önce bir ya da iki tane sivri biber tüketerek rahatlama hissini yakalayabilirsiniz. Ağrıları azaltmasının yanı sıra sivri biber içerisinde bulunan kapsaisin metabolizmayı artırma konusunda da etkilidir.

Sivri biberlerin karakteristik acılığı vücut ısısını yükseltirken metabolizmanın hızlanmasına destek oluyor. Bu sayede kilo kontrolü sağlayabilir zayıflama hedefinize daha kolay ulaşabilirsiniz. Ancak tüketirken aşırıya kaçmamaya dikkat etmeli dengeli bir şekilde tüketmek önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN